Naslovna Društvo JKP “Naissus” obeležilo godišnjicu rada i najavilo nove aktivnosti

JKP “Naissus” obeležilo godišnjicu rada i najavilo nove aktivnosti

0

JKP “Naissus” je nedavno obeležilo 82.godišnjicu rada, ali je direktor ovog preduzeća Igor Vučić tom prilikom za medije govorio i poslovima koji ih očekuju u toku ove godine naglašavajući pri tome da je rukovodstvo ovog gradskog preduzeća pre svega okrenuto ka rešavanju problema građana. On je naglasio da je u prvom planu rekonstrukcija dotrajale vodovodne mreže, ali postavljanje nove, pre svega na seoskom području.

Postoji lista prioriteta što se tiče rekonstrukcije dotrajale vodovodne mreže. Pored uvećanog broja havarija koje imamo  u samom gradskom jezgru i po selima uspevamo da izvršimo i određene rekonstrukcije kao što je naselje Šljaka. Ovih dana ugovaramo i počinjemo da radimo treću fazu u ovom naselju”, kaže Igor Vučić.

Tu je i Sečanica u kojoj radimo i gde će biti zbrinuto 250 domaćinstava. U ovom selu je teren otežan i nija baš najbolji za rad, ali mislim da ćemo u septembru ući u Sečanicu i odraditi taj deo posla”.       

Pored rekonstrukcije vodovodne mreže uveliko se radi  na  kanalizacionoj mreži.

“Kada je u pitanju kanalizaciona mreža ovih dana radimo u Popovcu, ali uskoro sa celokupnom mehanizacijom ulazimo i Železničko naselje, prvi i četvrti prilaz. Posle tih, započinjemo radove u ulici Sjeničkoj u Komrenu.Tu ćemo završiti nedostajući deo kanalizacije i na taj način ćemo zaokružiti  infrastrukturu u tom naselju”, kaže Vučić.

Deo radova koje ovo preduzeće obavlja odnosi se na poverene poslove od strane grada Niša.

U pitanju su radovi koji su povezani sa redovnim održavanjem saobrćajnica. Kada se krene sa asfaltiranjem ulica, prvi se na terenu pojavljuju naši radnici koji menjaju instalacije. Do kraja godine radićemo u nekoliko ulica”, kaže Vučić i dodaje da je ove godine bilo dosta aktivnosti.

“Moram napomenuti da smo do sada već uradili jedan veliki posao. Samo stavljanje u funkciju izvorišta Pešter i postavljanjem 1800 metara  vodovodne cevi do rezervoara Miljkovac obezbediće desetak sela sigurnim vodosnabdevanjem.Trenutno završavamo radove na izvorištu Vrelo. U pitanju su vodovodni sistemi četiri sela, Vrelo, Paligrace, Donja Trnava i Velepolje. Zamenjeni su stari i stavljeni vodomeri sa daljinskim očitavanjem. Ovim ova sela obezebđujemo vodom gde trenutno popodne nemaju vodu ili je imaju  minimalno što će uskoro biti rešeno”, zaključuje Igor Vučić.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde