Naslovna Niš Jedinstvena Srbija, Ruska stranka i SNP u Nišu priključili se Srpskoj naprednoj...

Jedinstvena Srbija, Ruska stranka i SNP u Nišu priključili se Srpskoj naprednoj stranci

0

Gradski Portal 018 – 13.11.2018

Novinar – Emilija Ostijić Kaculj

Članovi Jedinstvene Srbije koja sa Ruskom  i strankom SNP u Skupštini Grada ima pet mandata danas su se priključili Srpskoj naprednoj stranci u Nišu . Tim povodom održana je konferencija za novinare u prostorijama okružnog odbora SNS-a Niš.

Nikola Ilić potpredsednik Jedinstvene Srbije, predsednik Okružnog odbora JS u Nišu i šef odborničke grupe u skupštini grada Niša objasnio je razloge prikljućenja SNS-a:

„Za nas je opredeljujući faktor i najveća motivacija bila politika našeg predsednika Aleksandra Vučića , koji na jedan uspešan, hrabar i mudar način vodi  politiku i donosi rezultate na međunarodnom i domaćem planu. Vraćanje međunarodog ugleda Srbije, stvaranje novih prijateljstava i nadogradnja starih sa najmoćnijim zemljama u svetu je u najmanju ruku za svaku pohvalu. Što se tiče politike na domaćem planu to je politika novih auto puteva , bolnica, fabrika, a mi Nišlije smo svedoci svega toga. Iz tih razloga smo doneli odluku da se priključimo Srpskoj naprednoj stranci. Ne želimo više na posredan način da podržavamo politiku SNS-a već želimo da se na najneposredniji način uključimo i damo svoj doprinos“, rekao je Nikola Ilić.

 Kako je ovom prilikom Ilić objasnio Jedinstvena Srbija koja je imala svoju odborničku grupu sa Ruskom strankom i SNP-om više neće imati tu odborničku grupu u Skupštini Grada jer se svi priključuju SNS-u i postaju delovi odborničke grupe SNS-a.

Zoran Perišić član Predsedništva SNS-a i šef odborničke grupe u Skupštini Grada zahvalio je Nikoli Iliću na „ jednom iskrenom potezu da sa celim rukovodstvom i sa brojnim članovima Jedinstvene Srbije u Nišu pređe pod okrilje Srpske napredne stranke.

„Gospodin Ilić je prepoznao ono što može na lokalu da se uradi , da je neposredna aktivnost u okviru Srpske napredne stranke najbolji način da se ta politika sprovodi, kao i ono što naš predsednik smatra da je dobro za građane Srbije. Ovaj potez nema nikakve veze sa onim što se dešava u Republici . Ne dešava se nikakvo prekomponovanje vlasti . Svi sporazumi koje smo imali sa Jedinstvenom Srbijom ostaju na snazi“.

Perišić je kazao da na lokalu ovaj potez znači da će sa jednom jačom, kvalitetnijom i moćnijom većinom unutar Srpske napredne stranke moći da se iznađu bolja rešenja za građane regiona i da se provedu smernice predsednika države i predsednika Vlade.  On je istakao uverenje da će dosadašnja odbornička grupa Jedinstvene Srbije sada biti dovoljno aktivna pod okriljem SNS-a .

„ Oni nisu trčali za funkcijama , jer su ih već imali , čak će neke svoje funkcije izgubiti , već je ovaj akt izraz njihove iskrenosti i želje da  u okviru nove stranke u kojoj su od sada daju svoj doprinos da građanima Niša i regiona bude bolje“, dodao je Perišić.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde