Naslovna Društvo Javna predškolska ustanova Pčelica dobitnik je zlatne medalje za kvalitet na 19....

Javna predškolska ustanova Pčelica dobitnik je zlatne medalje za kvalitet na 19. Međunarodnom sajmu obrazovanja „Putokazi“.

0
Javna predškolska ustanova Pčelica
Javna predškolska ustanova Pčelica foto: GP018

Javna predškolska ustanova Pčelica dobitnik je zlatne medalje za kvalitet na 19. Međunarodnom sajmu obrazovanja „Putokazi“. Organizator tradicionalnog Sajma obrazovanja je Novosadski sajam uz podršku Ministarstva prosvete.

U ime ustanove nagradu je primila direktorica Svetlana Mitić.

Javna predškolska ustanova Pčelica
Javna predškolska ustanova Pčelica foto: GP018

„Izuzetna mi je čast i ponos što je Javna predškolska ustanova Pčelica, Niš dobitnik ZLATNE MEDALjE ZA KVALITET. Drago mi je što ovu prestižnu nagradu dodeljuju stručnjaci koji su dugi niz godina u predškolstvu i koji su prepoznali kvalitet i značaj naše ustanove i najvišom ocenom ocenili rad i primere dobre prakse naših vrtića. Zbog toga ova nagrada nije samo čast, već i obaveza da se u daljem procesu rada i delovanja maksimalno potrudimo u ostvarivanju novih ciljeva i težimo najvišim ocenama. U proteklih sedam godina koliko sam na čelu ove značajne ustanove, mnogo toga je učinjeno pre svega u podizanju kvaliteta vaspitno obrazovnog rada, ali i poboljšanju materijalnih uslova za bezbedno odrastanje mališana u gradu. Sa ministarstvom prosvete i Školskom upravom Niš imamo izuzetnu saradnju u svim segmentima. Ocenjivanje kvaliteta kompetentnih ljudi deluje podsticajno na nas i zato je naš put delovanja trasiran još pre sedam godina, a to je visoko mesto na mapi predškolstva u Srbiji.

Zlatna medalja za kvalitet vaspitno obrazovnog rada je prva nagrada u ovoj kategoriji koju je dobila JPU Pčelica na čelu sa direktoricom Svetlanom Mitić.

Veliku zahvalnost dugujemo i našoj lokalnoj samoupravi, jer bez podrške grada Niša, put do uspeha bi bio znatno teži.

Na međunarodnom sajmu obrazovanja „Putokazi”, koji je održan 09. i 10. marta 2022. godine, po sedamnaesti put na Novosadskom sajmu, uručena su priznanja najboljim vaspitno-obrazovnim ustanovama, među kojima je Fakultet za ekonomiju i inženjerski menadžment nagrađen velikom zlatnom medaljom

Nije u pitanju samo čast već i obaveza da se u daljem procesu rada i delovanja maksimalno potrudimo u ostvarivanju novih ciljeva još više i dalje uz saradnju sa dobrim partnerima“- ocenjivanje kvaliteta deluje podsticajno na firme i pojedince da stalno ulažu u razvoj proizvoda, proces proizvodnje i usluge, kako bi opstali u društvu najboljih i zadržali reputaciju prestižnog brenda.

Rad i primere dobre prakse predstaviće vrtići, osnovne i srednje škole i visokoobrazovne ustanove. Poseban program za posetioce pripremiće Muzička škola „Isidor Bajić“, predstaviće se i Škola unutrašnjih poslova „Jakov Nenadović“ u Sremskoj Kamenici. Škola za osnovno i srednje obrazovanje „Milan Petrović“ u Novom Sadu izložiće crteže učenika. Biće održani i paneli o aktuelnim dešavanjima u osnovnom i srednjem obrazovanju.