Naslovna Kultura Izložba radova Udruženja likovnih umetnika Kosova i Metohije u galeriji Niškog kulturnog...

Izložba radova Udruženja likovnih umetnika Kosova i Metohije u galeriji Niškog kulturnog centra

0
Izložba radova Udruženja likovnih umetnika Kosova i Metohije
Izložba radova Udruženja likovnih umetnika Kosova i Metohije foto: NKC

Danas 27. marta od 19 sati u galeriji Niškog kulturnog centra održaće se izložba radova Udruženja likovnih umetnika Kosova i Metohije ULUKIM.

„Data nam je šansa da svojim delovanjem napravimo nešto što će buduće generacije imati priliku da nastave. Ukoliko se pruži prilika čovek može postići svašta. Može razbiti svoje barijere. Može pomeriti planine. Sa svojom maštom i emocijama umetnost u rukama čoveka dobija pravo obličije.

Nekada nije lako držati i okupiti sve pod istim plaštom, potrebno je dosta volje i upornosti kako bi svi bili zadovoljni. To zadovoljstvo je bitno zato što se zajednica i zajedništvo kao takvo sa svim generacijskim jazom koji ima bori tako što je zajedno znači da smo svi jači i bolji prema drugome. Ono što je bitno istaći je da je generacijski jaz umanjen činjenicom da svi oni koji su nekada bili studenti svojim profesorima imaju ogromno zadovoljstvo da stoje rame uz rame zajedno i da izgrade ovo Udruženje kako dolikuje.

Udruženje je uvek tu i da pored svih iskušenja okuplja svoje članove, održava kontinuitet postojanja i stvara uslove da umetnost na ovom prostoru opstaje i dalje se razvija. Udruženje okuplja sve one koji žive na ovom prostoru, koji su živeli, studirali ili rade ovde, a koje veže ovo tlo i koji ih čini njihovim. Sa svim svojim manama i vrlinama postaje njihov prostor za rad i življenje, gde će društvu dati svoj doprinos.“

Vesna Sekulić,

master Predsednica Udruženja

#KLUTURA