Naslovna Društvo Humanitarno-sportski projekat „Trojka iz bloka“

Humanitarno-sportski projekat „Trojka iz bloka“

0

„Trojka iz bloka“ je sportsko-humanitarni projekat čija realizacija omogućava izgradnju i opremanje kupatila za potrebe socijalno ugroženih porodica na području Balkana.

Sprovodi se kroz sportsku manifestaciju šutiranja trojki, koja za cilj ima okupljanje mladih ljudi, poznatih ličnosti iz sveta sporta, kulture i muzike, kao i veliki broj sponzora i donatora, koji će finansijski podržati sprovođenje ciljeva u delo.Razlog pokretanja ovog projekta je činjenica teških životnih uslova velikog broja višečlanih srpskih porodica širom Srbije i Balkana, koje oskudevaju u najosnovnijim higijenskim potrebama. Ovo je jedan od više projekata Humanitarne organizacije „Srbi za Srbe“, koja postoji od 2005. godine i koja je do danas prikupila preko 460.000 evra i obezbedila pomoć za preko 370 porodica, od kojih su mnoge dobile siguran krov nad glavom, kupatila, mašine za rad, pokućstvo, belu tehniku, domaće životinje za uzgoj i drugu pomoć.

Ono što ovu dobrotvornu organizaciju čini jedinstvenom je transparentan način rada (prikazivanje dnevnog protoka novca i objavljivanje mesečnih i godišnjih finansijskih izveštaja), a u šta se možete i lično uveriti odlaskom na sajt organizacije www.srbizasrbe.net ili na sajt samog projektawww.trojkaizbloka.org.

Projekat u Nišu organizovaće se u saradnji sa studentsko-učeničkim udruženjem „ORNAS“.

Projekat „Trojka iz bloka“ možete podržati na neki od sledećih načina:
– SPONZORSTVOM – ukoliko donirate novčani iznos od minimum 7.000 dinara (uz to imate pogodnosti u vidu reklame na sam dan turnira i u medijskim saopštenjima organizacije)
– DONACIJOM – ukoliko donirate novčani iznos do 7.000 dinara (beleženje naziva ili inicijala donatora na dva sajta i u mesečnom finansijskom izveštaju)
-UČEŠĆEM NA SAMOM TURNIRU – prijavom za šutiranje trojki, koja iznosi 200 dinara (svaki učesnik šutira trojke sa 3 pozicije, ima na raspolaganju 5 lopti na svakoj poziciji i ukupno vreme od 40 sekundi. Deset šutera sa najviše postignutih trojki se plasira u finale, u kojem se za ukupno vreme od jednog minuta šutira sa 5 pozicija po 5 lopti. Pobednik osvaja pehar i nagradu.)
Do sada je ovaj sportsko-humanitarni turnir održan u 5 gradova (Beogradu, Čikagu, Kragujevcu, Novom Sadu i Subotici) i od prikupljenog novca je 11 porodica, koje broje oko 70-oro dece, dobilo novo kupatilo.
Ovim putem Vas pozivamo da, na neki od gore navedenih načina, uzmete učešće na ovom turniru, koji će se prvi put održati 17. maja u Nišu, na košarkaškom terenu OŠ „Sveti Sava“ sa početkom u 14:30 i da na taj način zajedno pomognemo porodici Milivojević iz Niša (slike i opis porodica prilažemo ispod na ovom događaju).

Pozivamo Vas sve da nam se priključite.

OČEKUJEMO VAS!

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde