Naslovna Društvo HUMANITARNI PAKET ZA SOCIJALNO UGROŽENE STANOVNIKE

HUMANITARNI PAKET ZA SOCIJALNO UGROŽENE STANOVNIKE

0

Gradska opština Palilula-Niš u saradnji sa Crvenim krstom i Gradskim Većem u Nišu organizovaće početkom sledeće nedelje (od 06-09.novembra) podelu humanitarnih paketa, socijalno najugroženijem stanovništvu na seoskom područiju opštine Palilula. Humanitarni paket čine osnovne životne namirnice sa osam prehrambenih artikala: brašno, pasulj, pirinač, testenine, ulje, konzervirano povrće, mesni narezak i sušeno povrće (začini).

Po rečima Bobana Džunića, predsednika Gradska optšina Palilula, upućen je javni poziv građanima sa seoskog područja opštine da se u što kraćem roku (do ponedeljka 4.novembra) jave predsednicima Saveta građana u svom naselju. „Želimo da na ovaj način obezbedimo maksimalnu transparentnost podele humanitarne pomoći našim građanima. Uprava opštine Palilula je kroz brojne realizovane projekte osposobljena da uspešno obavi i ovaj poveren zadatak-rekao je predsednik Džunić.

 

 

Primaoci paketa treba da ispunjavaju sledeće kriterijume:

  1. Da imaju trajno prebivalište ili najmanje godinu dana prijavljenog boravišta na teritoriji opštine Palilula (područije na selu);
  2. Da pripadaju kategoriji starih, bolesnih i iznemoglih lica koja nemaju srodnike koji bi mogli da im pomognu;
  3. Da su lica  koja primaju dodatak za pomoć i negu drugog lica;
  4. Da se radi o porodicama čiji je prihod ispod cenzusa za dobijanje novčane socijalne pomoći, ali iz nekog razloga nisu ostvarile to pravo;
  5. Da su nezaposleni (prijavljeni kod Nacionalne službe za zapošljavanje);

 

Pakete sa osnovnim životnim namirnicama, trebalo bi u okviru ove akcije Grada Niša da primi blizu 2.000 porodica u niškim selima. U opštini Palilula se nalazi 15 sela koja se naslanjaju na uži gradski deo. Sagledavanje stanja na terenu, rešavanje problema i susret sa građanima je postala stalna praksa u radu rukovodstva ove organizacije lokalne samouprave Grada Niša. Na teritoriji opštine Palilula živi više od 50 odsto korisnika socijalne pomoći Centra za socijalni rad „Sveti Sava“ u Nišu, tako da je svaka pomoć ugroženim kategorijama stanovništva veoma dragocena. (EKOpolis, D.Vidojković)

STARICA Selo Vukmanovo

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde