Naslovna Društvo Humanitarna akcija „DRUŽENJE SA SUNCEM“

Humanitarna akcija „DRUŽENJE SA SUNCEM“

0
Druženje sa suncem 13.maj

Humanitarna akcija „Druženje sa suncem“ biće održana u Parku Svetog Save, 13. maja, od 11 do 18 časova gde će najmlađi posetioci imati prilike da uz kreativne radionice, animatora, face painting i igru pruže podršku vršnjacima koji se bore za ozdravljenje.

Sva sredstva prikupljena biće namenjena pružanju poboljšanja kvaliteta lečenja i života dece obolele od raka i
njihovih porodica.

Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka su 2003. godine osnovali roditelji lečene dece, lekari i psiholozi i prijatelji iz cele Srbije sa ciljem da emotivno, praktično i materijalno pomognu novim porodicama koje tek otpočinju dugu i neizvesnu borbu za izlečenje svojih mališana.

Tokom devetnaest godina rada pokrenuli smo brojne projekte i inicijative, od kojih je većina po prvi put sprovođena u Srbiji, a koje su značajno doprinele poboljšanju kvaliteta lečenja i života dece obolele od raka: pet Roditeljskih kuća u Beogradu, Novom Sadu i Nišu; izgradnja novog dečjeg hemato-onkološkog odeljenja u Nišu i kompletna rekonstrukcija i opremanje odeljenja u Kragujevcu.

Promena dva zakona kojim je omogućena rehabilitacija nakon lečenja i bolovanje roditelja, nedeljne radionice psiho-socijalne podrške za decu i roditelje, kao i psihološka podrška porodicama koje su izgubile dete; edukacija volontera, roditelja, medicinskog osoblja…

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde