Naslovna Društvo Gradski štab uputio apel građanima da štede vodu i ne pale vatru...

Gradski štab uputio apel građanima da štede vodu i ne pale vatru na otvorenom

0
Štab za vanredne situacije
Štab za vanredne situacije foto: Grad Niš

Gradski štab za vanredne situacije u Nišu održao je sednicu na kojoj su donete mere za sprečavanje eventualnih požara na otvorenom i na deponijama, s obzirom na najavljene tropske temperature. Sednici je predsedavala gradonačelnica Niša, Dragana Sotirovski, koja je ujedno i komandant Štaba.

Gradonačelnica Sotirovski je izjavila da je sa sednice Štaba upućen apel sugrađanima da u ovom periodu godine racionalno troše vodu i da ne pale vatru na otvorenom pri visokim temperaturama, jer je to izuzetno opasno zbog rizika od požara.

„Apelujemo na sugrađane da racionalno troše vodu i podsećamo da je paljenje vatre na otvorenom pri visokim temperaturama izuzetno opasno zbog pojave požara“, rekla je Sotirovski.

Na sednici je takođe naloženo gradskim opštinama da razgovaraju sa stanovništvom i podele uputstva za sprečavanje požara, kao i da sa skupštinama stanara osposobe sve protivpožarne puteve unutar i oko stambenih zgrada.

„Naložili smo gradskim opštinama da razgovaraju sa stanovništvom i podele uputstva za sprečavanje požara, kao i da sa skupštinama stanara osposobe sve protivpožarne puteve unutar i oko stambenih zgrada“, dodala je gradonačelnica.

JKP „Naisus“ je evidentirao povećan utrošak vode, posebno u periodu od 18 do 22 sata, zbog čega će inspekcijske kontrole naselja od strane komunalne inspekcije i milicije biti svakodnevne.

„Ogroman utrošak vode JKP ‘Naisus’ beleži u periodu od 18 do 22 sata. Inspekcijske kontrole naselja od strane komunalne inspekcije i milicije biće svakodnevne,“ najavila je Sotirovski.

Na povećanu potrošnju vode nedavno je upozorilo i JKP „Naissus“ i tada su u saopštenju naglasili da zalivanje bašti, zelenih i betonskih površina, pranje automobila crevom i drugo nekontrolisano trošenje predstavljaju neracionalnu potrošnju.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde