Naslovna Društvo Godišnja izložba Foto kluba “Suva Planina” i retrospektiva radova Radula Perišića

Godišnja izložba Foto kluba “Suva Planina” i retrospektiva radova Radula Perišića

0

Gradski Portal 018 – 07.12.2018

Godišnja izložba fotografija Foto kluba “Suva Planina” i niškog umetnika Radula Perišića biće otvorena u sredu 12. decembra od 17 sati u Galeriji Društva Arhitekata Niša.

Najavljeni su izlagači iz zemlje i inostranstva, kao i retrospektiva niškog fortografa koji će se niškoj javnosti predstaviti u okviru posebnog dela izložbe.

Nosioc ovogodišnje izložbe je Radule Perišić sociolog i fotograf koji je svojim radom spojio ove dve društvene sfere prikazujući fotografijom probleme marginalnih grupa, specifičnih potkulturnih grupa, ali beležeći i vedrije stvari društvenih odnosa i društvenih događaja. Član je foto kluba “Suva planina“ od njenogovog osnivanja. Baveći se fotografijom više od dve decenije Radule je učestvovao na više kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu, a fotografije su su mu objavljivane i u domaćim i stranim medijima.

Kao foto klub, koji je u svojoj osnovi nastao od grube entuzijasta udruženja esperantista, na svojim godišnjim izložbama jedan deo prostora odvojen je za promociju esperanta. Svake godine izložba ima drugačiji karakter, od tematskih do slobodnih tema. Takođe ostavlja prostora da se njeni članovi promovišu kroz deo samostalne izložbe tj. samostalnog dela u okviru klubske izložbe.

Foto klub “Suva Planina” je zvanično formiran 2006. godine, sa osnovnom idejom da se unutar njega druže fotografi iz svih sfera fotografije, bilo da su oni profesionalci ili ameteri, a sa svrhom razmene iskustava i druženja. Klub od tada krajem svake godine organizuje klubsku izložbu fotografija međunarodnog karaktera.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde