Naslovna Niš GO Medijana: Ušteda na keteringu omogućiće postavljanje novih letnjikovaca

GO Medijana: Ušteda na keteringu omogućiće postavljanje novih letnjikovaca

0
23. sednici Skupštine Gradske opštine Medijana
23. sednici Skupštine Gradske opštine Medijana foto: GP018

Na 23. sednici Skupštine Gradske opštine Medijana usvojen je drugi rebalans budžeta ove godine. Budžet ove gradske opštine je uvećan za 4,1%, a uvećanje će biti iskorišćeno za postavljanje letnjikovaca po celoj opštini.

23. sednici Skupštine Gradske opštine Medijana
23. sednici Skupštine Gradske opštine Medijana foto: GP018

Ovo povećanje budžeta od 4,1%, odnosno od 11,3 miliona je ostvareno zahvaljujući i smanjenju troškova Gradske opštine za ugostiteljske usluge, tačnije za keteringe prilikom opštinskih događanja.

Nebojša Kocić
Nebojša Kocić foto: GP018

„Danas smo usvojili drugi rebalans ove godine, tako da smo minimalno uvećali u odnosu na prethodni rebalans, u iznosu od 4,1 posto, u apsolutnom iznos 11,3 miliona. Ono što je najviše traženo od naših sugrađana, a mi se uvek trudimo da budemo servis naših sugrađana, a to su letnjikovci i venjaci. Izdvojili smo još tri miliona u tu svrhu. Jako je bitno da smo štedeli na nama, što radimo vrlo često. Pozicija ugostiteljske usluge je smanjena za 720 hiljada“, naveo je predsednik GO Medijana Nebojša Kocić.

Inače, za ugostiteljske usluge je bilo previđeno dva miliona dinara, a iz opštine poručuju da imaju nameru da još uštede na toj stavci. Ovim rebalansom budžet Medijane je sad gotovo 288 miliona dinara.

23. sednici Skupštine Gradske opštine Medijana
23. sednici Skupštine Gradske opštine Medijana foto: GP018

Lokacije za nove letnjikovce su već poznate i biće postavljeni po čitavoj opštini. Pre toga, neophodno je raspisivanje javne nabavke.

Kocić je naveo da su prioriteti njegove opštine, pored pronatalitetne politike, socijalna pomoć i međublokovsko uređenje. On je pozvao sve građane koji imaju neki problem da dođu bilo kad u opštinu, jer su oni uvek na raspolaganju za građane Medijane.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde