Naslovna Društvo Gimnazijalci iz Niša postali Hit na društvenim mrežama: NA EKSKURZIJU PONELI PRASE,...

Gimnazijalci iz Niša postali Hit na društvenim mrežama: NA EKSKURZIJU PONELI PRASE, MOTIVISAO IH FILM MONTEVIDEO BOG TE VIDEO

0
Gimnazije “9. maj”
Gimnazije “9. maj” foto: Privatna arhiva

Gimnazijalci iz Niša postali su pravi hit na društvenim mrežama nakon što su na ekskurziju poneli prase. Ova neobična ideja, kako su nam otkrili, inspirisana je filmom “Montevideo, Bog te video” i željom da učine nešto drugačije i zabavnije, što je naišlo na oduševljenje i simpatije na društvenim mrežama.

Učenici drugog razreda Gimnazije “9. maj”, otkrili su za Gradski Portal 018 da ih je na ovaj korak motivisao popularni film “Montevideo, Bog te video”, koji prati avanture fudbalske reprezentacije Jugoslavije na prvom Svetskom prvenstvu u Urugvaju 1930. godine. Film je poznat po sceni u kojoj fudbaleri na put nose prase.

Gimnazije “9. maj”
Gimnazije “9. maj” foto: Privatna arhiva

“Dobili smo spisak šta je sve potrebno da ponesemo na ekskurziju, šalili smo se na taj račun i počeli da smišljamo šta bi mogli da ponesemo da bude zabavno, da nam ostane u sećanju, ali i da nas škola pamti po nečemu. Svi iz društva smo uvek raspoloženi za zabavu i dobro raspoloženje i tako nam je iz šale došla ideja da bi mogli da ponesemo prase, kao u filmu Montevideo. Setili smo se one scene kada u vozu unose prase”, kazao je Mateja Dinić.

Ideja nije ostala samo na priči i šali, već su je niški đaci i realizovali. Skupili su novac, kupili su manje prase, odneli da se ispeče i poneli na ekskurziju.

“Na prvoj pauzi kada smo krenuli na ekskurziju rasprostli smo prase na prvo pogodno mesto. Pre nego što smo počeli da jedemo napravili smo taj snimak o kome sada svi pričaju za uspomenu i par slika i nakon toga možete i da pretpostavite. Prase je rekordnom brzinom pojedeno”, rekao nam je Mateja uz smeh i napomenuo da obavezno naglasimo da je prase iz sela Moravac.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde