Naslovna Društvo Forum naprednih tehnologija Niš danas na Kopaonik biznis forumu

Forum naprednih tehnologija Niš danas na Kopaonik biznis forumu

0
U okviru ovogodišnjeg Kopaonik biznis foruma, koji se održava od 3. do 6. marta, danas će biti organizovana i panel-diskusija na temu Inovacioni ekosistem i pametna specijalizacija kao faktori regionalne konkurentnosti čiji će moderator biti direktor Naučno-tehnološkog parka Niš dr Milan Ranđelović.

Cilj panela je pokretanje diskusije o tome kako inovacija i pametna specijalizacija doprinose stvaranju konkurentnijeg poslovnog ambijenta, kao i najava 8. Foruma naprednih tehnologija u organizaciji Naučno-tehnološkog parka Niš i Privredne komore Srbije, a koji nam predstoji već u junu ove godine.

Učesnici će govoriti o načinu na koji će Forum transformisati privredu i regionalni razvoj, a u isto vreme biće više reči o dostupnim alatima, resursima i prilikama za saradnju između akademske zajednice, privrednih subjekata i vladinih institucija, što će doprineti unapređenju inovacionih kapaciteta i podršci preduzetničkog duha u regionu.

U panel-diskusiji učestvovaće Stefan Badža, iz kabineta predsednika Vlade Republike Srbije, Vladan Atanasijević, direktor Comtrade-a, Predrag Nikolić ispred Centra za digitalnu transformaciju Privredne komore Srbije, Vladimir Radovanović iz Ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacija i profesor dr Boban Stojanović sa Ekonomskog fakulteta u Nišu.

Kopaonik biznis forum predstavlja najveći regionalni biznis događaj, i tradicionalno se održava u organizaciji Saveza ekonomista Srbije.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde