Naslovna Društvo Evropska komanda američke vojske donirala KC Niš opremu vrednu pola miliona dolara

Evropska komanda američke vojske donirala KC Niš opremu vrednu pola miliona dolara

0

Evropska komanda američke vojske dinirala je Klinici za kardiohirurgiju i KC Niš najsavremeniju opremu za opremanje dve laboratorije. Jedna od njih će se nalaziti na Klinici, a druga na Medicinskom fakultetu i predstavljaće, kako je direktor Klinike za kardiohirurgiju dr Dragan Milić najavio, najsavremenije laboratorije na Balkanu a nalaziće se među vodećim u Evropi.

Ova donacija će, pre svega, kako je Milić naveo, omogućiti kvalitetnije lečenje pacijenata u Nišu ali i Srbiji. Vrednost donacije je pola miliona dolara, a dolazak mašina u Niš najavljen je nedavno kada je Evropska komanda američke vojske Klinici za kardiohirurgiju donirala 1800 višeupotrebnih skafandera u vrednosti od 15.000 dolara.

U prvoj laboratoriji, koja će biti na Medicinskom fakultetu, obavljaće se kompletno genetičko istraživanje, a u drugoj na klinici za kardiohirurgiju, kompletna serološka, citološka i hemostatska testiranja pacijenata.

‘’ Mašine su proizvodi najmoćnijih kompanija na svetu koje posluju u SAD-u. Zahvaljujući ovim mašinama moći ćemo da ispitamo hiljade, možda desetine hiljada pacijenata godišnje’’- kaže Milić. ‘’ Sa ovim mašinama počinje nova era i ogroman korak u zdravstvu Niša ali i Srbije. Narednih nedelja, nakon montiranja mašina otvorićemo laboratoriju i počećemo sa radom. Kolege koje rade na klinici sada će moći da rade na najmoćnijim i najmodernijim mašinama u svetu, a sve za dobrobit naših pacijenata i naše otadžbine’’- kazao je Milić.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde