Naslovna Društvo EVROPA I JA: 14. nagradni konkurs

EVROPA I JA: 14. nagradni konkurs

0
Nagradno video takmičenje Evropa i ja foto: EU INFO MREŽA

Delegacija Evropske unije u Srbiji organizuje nagradni konkurs za srednjoškolce, „Evropa i ja“, u okviru 14. izdanja Evropskog dnevnika.

Dragi srednjoškolci, ako ste kreativni i volite da snimate kratke klipove za društvene mreže – učestvujte na 14. nagradnom konkursu Evropa i ja koji je otvorila Delegacija Evropske unije u Srbiji. Važno je da tema bude jedna od onih koja se nalazi u publikaciji Evropski dnevnik.

Hajde da zajedno istražujemo i slavimo mozaik evropske kulture i identiteta!

Najkreativnije radove nagradićemo vaučerima od 600, 400 i 200 evra za kupovinu video opreme.

Osim vrednih nagrada, najkreativnije radove objavićemo na instagram profilu EU u Srbiji, a uslov je da video rad nije prethodno objavljen i da se ne objavljuje na ličnim profilima pre završetka konkursa.

Pozivamo vas da kroz svoje video radove prikažete bogatstvo, jedinstvenost evropskog nasleđa i raznolikosti unutar Evrope. Krenite na kreativno putovanje kroz snimanje videa, pravljenju priča i digitalnim medijima.

„Evropa i ja“ je uzbudljivo i edukativno video takmičenje namenjeno srednjoškolcima u Srbiji. Nagradni konkrus je inspirisan publikacijom „Evropski dnevnik“ kako bi podstakao mlade umove da istražuju, slave i razmišljaju o bogatoj riznici evropske kulture i identiteta.

Organizovanjem video konkursa „Evropa i ja“ srednjoškolci u Srbiji imaće priliku da se bave višestrukim aspektima evropske kulture i identiteta kroz kontekst Evropske unije. Ovaj kreativni poduhvat ne samo da promoviše kulturne različitosti, već i osnažuje mlade ljude da postanu medijski pismeni komunikatori u digitalnom dobu. Ovo je platforma za mlade na kojoj mogu da izraze svoje jedinstvene perspektive i slave evropsku tapiseriju tradicija, jezika, istorije i veza koje oblikuju njihov svet.

Kroz učešće na takmičenju biće promovisano razumevanje različitih kultura, tradicija i istorija koje čine evropski kontinent, kao i kritičko razmišljanje o konceptima identiteta, jedinstva i različitosti u Evropskoj uniji uz jačanje medijskih veština – u video produkciji, pripovedanju priča i digitalnim medijima.

Nagradni konkurs je otvoren od 1. februara do 1. aprila 2024. godine. Više informacija o konkursu pronađite ovde, a svoje radove možete poslati putem prijavnog formulara koji se nalazi ovde.

EU INFO MREŽA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde