Naslovna Kultura EU info kutak: Otvaranje izložbe “Veštine u fokusu” u Nišu

EU info kutak: Otvaranje izložbe “Veštine u fokusu” u Nišu

0
EU info kutak
EU info kutak

EU info kutak : Svečano otvaranje izložbe održaće se u ponedeljak, 18. marta u 13 časova u EU info kutku u Nišu Vožda Karađorđa 5. Na otvaranju izložbe prisutnima će se obratiti članovi stručnog žirija i autori nagrađenih fotografija.

Foto konkurs „Veštine u fokusu“, koji su zajednički organizovali Delegacija Evropske unije u SrbijiNational Geographic SrbijaPolitikin zabavnik i Erazmus studentska mreža Srbija je posvećen svim ljudima koji su vešti u nečemu: sportistima, studentima koji stiču nove veštine, starim zanatima, naučnicima, stručnjacima u oblasti medicine, građevine, arhitekture, ili njihovim delima, slikarima, kuvarima, itd. Ovom temom slavimo stvaranje i veštine u svim starosnim grupama ljudi. Samim učestvovanjem u konkursu, učesnici su pokazivali ne samo kreativnost, već i veštine fotografisanja.

Stručni žiri je odabrao tri najbolje fotografije i nagradio vaučerima za kupovinu foto i elektronske opreme u dinarskoj protivvrednosti, kao i četiri specijalne pohvale članova žirija.

Pobednički radovi i dodatnih 16 najboljih fotografija su deo izložbe koji će zainteresovani moći da vide u izlogu EU info kutka do kraja aprila.

Povodom obeležavanja Evropske godine veština, Delegacija Evropske unije u Srbiji je organizovala foto konkurs „Veštine u fokusu“ za najbolju fotografiju nastalu u Srbiji. Više od 800 radova pokazivalo je ljude u najrazličitijim aktivnostima, gde su se isticale i veštine glavnih junaka i veštine fotografa. Foto konkursi su tradicionalna godišnja aktivnost Delegacije EU.