Naslovna Niš DŽUNIĆ: Narednih dana potpisaću odluku o raspisivanju lokalnih izbora u Nišu za...

DŽUNIĆ: Narednih dana potpisaću odluku o raspisivanju lokalnih izbora u Nišu za 2. jun

0
doc dr. Boban Džunić
doc dr. Boban Džunić foto: GP018

Predsednik Skupštine grada Niša Boban Džunić najavio je danas da će ovih dana potpisati Odluku o raspisivanju lokalnih izbora u Nišu za 2. jun. On je istakao da će izbori biti održani na osnovu promenjenog Zakona o lokalnim izborima i na osnovu odluke koja se očekuje od predsednice Skupštine Srbije Ana Brnabić.


“Na osnovu Zakona o lokalnoj samoupravi ja kao predsednik Skupštine grada Niša imam obavezu da raspišem lokalne izbore. Narednih dana potpisaću odluku i izbori će biti raspisani u istom danu za gradsku skupštinu i za Skupštine Gradskih opština za 2. Jun”, istakao je Džunić.

On se osvrnuo na dosadašnji rad Skupštine.

“Poštovali smo dostojanstvo i mislim da predstavnici građana Niša, a to su naši odbornici, zaslužuju da budu pohvaljeni za svoj rad i nadam se da će građani na narednim izborima znati da opredele svoje glasove onima koji su se najviše borili za njihove interese”, rekao je Džunić.

Predsednik gradskog parlamenta je podsetio i da će sutra biti održana sednica Skupštine grada Niša, a jedna od najbitnijih tačaka je rebalans budžeta, koji će u skladu sa predlogom Gradskog veća biti uvećan za oko 2,5 milijardi dinara. Najveći deo novca, oko milijardu biće utrošen, prema Džunićevim rečima, za izgradnju.

Zaljučno sa sutrašnjom sednicom Skupština grada Niša u ovom sazivu odlučivala je o 900 tačaka.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde