Naslovna Društvo Dr Ivan Milentijević- dobitnik nagrade „ Vladimir Jasić“ , posthumno nagrađen...

Dr Ivan Milentijević- dobitnik nagrade „ Vladimir Jasić“ , posthumno nagrađen prof Goran Đorđević

0

Gradski Portal 018 – 06.11.2018                                      Novinar – Emilija Ostijić Kaculj

Profesor dr Ivan Milentijević sa Elektronskog fakulteta u Nišu dobitnik je prestižne nagrade koja se daje najuspešnijim stručnjacima u oblasti IT tehnogije. Nagradu dodeljuje Udruženje za IKT Regionalne privredne komore Nišavskog, Pirotskog i Topličkog upravnog okruga Do sada ova nagrada nije imala ime, a od danas nosi ime Vladimira Jasića dugogodišnjeg direktora Elektronske industrije Niš iz perioda „ kada je Niš s pravom nosio širom sveta prepoznatljiv naziv „ Niš – grad elektronike“…

„ EI je u to vreme bila nosilac razvoja i primene naprednih tehnologija, lider elektronske industrije u jugoistočnoj Evropi, partner vodećim svetskim kompanijama i značajan nosilac sveukupnog društvenog razvoja Niša, Republike i Savezne države“ rekao je danas na dodeli nagrade profesor Bratislav Milovanović,  On je kazao da „ ovo priznanje po suštini iznačaju ima status nagrade za životno delo“.  On je dodao da je „ inženjer Vladimir Jasić svojim radom i rezultatima zadužio naš grad, region i državu.  Bio je i ostao simbol uspešnosti, visokoh tehnologija i opšteg napretka“.

Primajući nagradu prof. dr Ivan Milentijević, najuspešniji stručnjak u oblasti naprednih tehnologija u regionu,  kazao je da sve što je do sada radio radio je sa svojim kolegama , te je i ova nagrada svim kolegama sa Elektronskog fakulteta., posebno sa onih sa odeljenja računarstva sa kojima je proveo 30 godina .

„ To što od ove godine nagrada nosi ime inženjera Vladimira Jasića je posebna obaveza. Podsećam vas na davnu 1956.  godinu kada je inženjer Jasić pristupio rukovođenju tadašnjim RR zavodima. To je učinio rečima „ Profesionalna i stručna odgovornost nas inženjera i tehničara mora da bude lična a kontrola kvaliteta našeg rad mora da bude kolektivna i društvena. To je bio kamen temeljac godinama koje će uslediti i napretku , a svi znamo do kog nivoa  napredka je došla Elektronska industrija“, podsetio je prisutne prof. Milentijević.   

Na svečanosti u Oficirskom domu dodeljeno je još jedno priznanje – postumno priznanje prof. Goranu Đorđeviću za doprinos razvoju naprednih tehnologija.

„ Profesor Đorđević je bio jedan od ključnih članova tima za realizaciju projekata izgradnje Studenskog kreativnog centra, Start up centra, višenamenske laboratorijske lamele i Naučno –tehnološkog parka Niš čijom će se realizacijom dati značajan doprinos razvoju naprednih tehnologija u regionu, rekao je danas uručujući nagradu supruzi preminulog Gorana Đorđevića.

Nagradu je predao gradonačelnik Darko Bulatović koji je kazao da mu je bila čast da radi sa profesorom Goranom Đorđevićem koji je bi njegov neposredni saradnik u funkciji pomoćnika gradonačelnika.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde