Naslovna Uncategorized Dela Petra Čuja u poljima lavande u Tamnjanici

Dela Petra Čuja u poljima lavande u Tamnjanici

0
Tamnjanica umetničke skulpture u poljima lavande foto Arhiva Pigmalion
Tamnjanica umetničke skulpture u poljima lavande foto Arhiva Pigmalion foto: Arhiva Pigmalion

Polja lavande u Tamnjanici 29.juna po četvrti put biće galerija na otvorenom a svoja dela ovog juna predstaviće Petar Čujo, vajar iz Zagreba. Organizator veoma posećenog događaja u čast umetnosti i prirode je Udruženje umetnika Pigmalion koji je do sada ugostilo više od stotinu umetnika iz zemlje i sveta.

Osnivač pomenutog Udruženja Gorazd Čuk ističe da su umetnici najbolji promoteri lepote ovog dela Srbije koja je istovremeno i njihova inspiracija.

“Nesebično svake godine podelimo sa mnogobrojnim gostima, ljubiteljima umetnosti i prirode, ovaj delić “raja” koji uporno stvaramo na 54 hektara. Svake godine interesovanje raste što nas obavezuje da se i više potrudimo oko organizacije i programa, ističe Čuk i dodaje da će posetioci moći da probaju lokalne specijalitete i kupe proizvode sa ovih plantaža.

Galeriju na otvorenom u poljima lavande krasi stalna postavka sa desetak vrhunskih umetničkih dela koja potpisuju Nikola Smilkov, Petar Hranueli, Milisav Stojanović, Petar Čujo, Sara Nikolić, Božo Terzić a skulpture su izlagali i Jovana Petković i Nebojša Savović Nes.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde