Naslovna Društvo Bulevar potpukovnika Gorana Ostojića: Radovi ušli u poslednju fazu, završetak saobraćajnice do...

Bulevar potpukovnika Gorana Ostojića: Radovi ušli u poslednju fazu, završetak saobraćajnice do juna

0
Radovi na Bulevaru potpukovnika Gorana Ostojića foto: GP018

Radovi na bulevaru koji će nositi ime po potpukovniku Goranu Ostojiću ulaze u završnu fazu. Ova saobraćajnica predstavlja produžetak Bulevara Svetog Pantelejmona, koji će se spojiti s kružnim tokom na Bulevaru Nikole Tesle i Bulevaru heroja sa Košara.

Završen je prvi sloj asfalta na drugoj deonici u dužini od 1,1 kilometra, a preostali deo do kružnog toka u opštini Crveni Krst biće dužine oko 400 metara.

Zoran Prokić foto: GP018

„Trenutno radimo treću fazu u dužini od 400 metara, da bismo spojili ovaj bulevar sa kružnim tokom kod Bulevara Nikole Tesle. Ove radove svakodnevno izvodimo punim kapacitetom. Očekujemo da u junu završimo kompletno obe trake i pustimo saobraćaj u funkciji“, naveo je Zoran Prokić, v. d. direktora Direkcije za izgradnju.

Bulevar potpukovnika Gorana Ostojića foto: GP018

On je naveo da se paralelno s bulevarom radi i servisna saobraćajnica sa strane i pripremni radovi za osvetljenje i infrastrukturu u zelenom pojasu.

S obzirom na to da se radovi rade etapno, Prokić je naveo da o ceni radova može da govori tek nakon kompletiranja radova. S druge strane, gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski pohvalila se kako je Grad Niš bez pomoći države izdvojio više od 500 miliona dinara za ovaj projekat.

Dragana Sotirovski foto: GP018

Gradonačelnica Niša je takođe navela da je izgradnja Bulevara potpukovnika Gorana Ostojića najveći infrastrukturni projekat u gradu i dodala da je uverena da će građanima biti lakši izlaz na istočni krak Koridora 10 do Beograda.

Milutinović, Sotirovski, Stanković foto: GP018

Ovaj bulevar će spojiti dve gradske opštine – Crveni Krst i Pantelej, a predsednice obeju opština su saglasni da će se time rasteretiti saobraćaj, ali i privući investitori.

Nataša Stanković foto: GP018

„Ovaj bulevar znači i u razvojnom smislu za našu opštinu, zato što će se završetkom ovog bulevara pružiti nove poslovne mogućnosti i mogućnosti za stanovanje. Kako smo videli po planu Zavoda za urbanizam u narednom periodu će ovde biti planirana i nova škola, novi park, tako da će ovo biti jedna velika razvojna šansa za našu gradsku opštinu“, navela je predsednica GO Pantelej Nataša Stanković.

prof dr. Miroslav Milutinović foto: GP018

Miroslav Milutinović, predsednik GO Crveni Krst, navodi da će ovo dodatno privući investitore, jer će se u blizini u budućnosti na jednom mestu nalaziti i aerodrom, železnička i glavna autobuska stanica.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde