Naslovna Društvo Brnabić o stanovima za mlade naučnike i studentskom domu: Garantujem da ćemo...

Brnabić o stanovima za mlade naučnike i studentskom domu: Garantujem da ćemo završiti, i to u kratkom roku

0
Univerzitet u Nišu je pre skoro 16 godina počeo da gradi stanove za mlade naučnike i umetnike u ulici Branka Krsmanovića, ali ta zgrada još uvek nije završena. Takođe, prošlo je i oko 15 godina od kako je položen kamen-temeljac za novu zgradu studentskog doma kod tehničkih fakulteta.

Danas je premijerka Srbije u tehničkom mandatu Ana Brnabić položila kamen-temeljac za novu zgradu Naučno-tehnološkog parka u blizini nezavršene zgrade studentskog doma.

Tom prilikom Brnabić je naglasila da ona garantuje da će se i dom za studente i zgrada za mlade naučnike završiti, i to u kratkom roku, a onda je zatražila malo vremena da se dogovore kako će to biti završeno.

Predsednica Vlade je istakla da je važno da se završe sve one stvari koje su krenule 80-ih godina, a nikada se nisu završile, kao što je studentski dom.

Ana Brnabić,foto:GP018

Zamolila sam ministarku Begović da sa svojim timom to završi, zato što je to, ne samo neophodno za dodatne kapacitete fakulteta i dalji razvoj Niša kao jednom centra za savremene tehnologije u Srbiji, nadam se uskoro i u čitavom ovom delu Evrope, već je važan da bismo mogli da upišemo više studenata. Važan je i zato što ne možemo da ostavimo te zgrade u sivoj zoni, kao spomenike našoj nekadašnjoj neažurnosti, neodgovornosti i neozbiljnost“, navela je Brnabić i dodala da garantuje da će obe zgrade biti završene u kratkom roku.

„Ja garantujem da ćemo naći način da uskoro završimo, kao i stanove za mlade naučnike, kao što smo to završili u Kragujevcu. Daćete nam još malo vremena samo da dogovorimo kako će to biti urađeno, ali ja garantujem da će to biti urađeno, i to u kratkom roku“.

Najveći problem oko izgradnje objekta u ulici Branka Krsmanovića je bio nedostatak sredstava da se završi 98 stanova, koji su bili namenjeni rešavanju stambenih problema mladih Nišlija, koji su zaposleni na nekom od fakulteta u Nišu. Međutim, i nerešena pravna pitanja na placu na kome se gradi zgrada su usporili završetak radova.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde