Naslovna Društvo GO Crveni Krst obeležila slavu Markovdan

GO Crveni Krst obeležila slavu Markovdan

0
Salav GO Crveni Krst foto: GP018

U krugu zaposlenih i manjeg broja zvanica Gradska Opština Crveni Krst obeležila je krsnu slavu Sveti Marko. Slavski kolač je presečen u prisustvu vladike Arsenija.

Episkop niški Arsenije je čestitao slavu svim građanima Crvenog Krsta i poželeo da u vremenima iskušenja i neizvesnosti čine još bolja dela u korist svih Nišlija.

Viladika Arsenije foto: GP018

„Želim od sveg srca da vam čestitam krsnu slavu Svetoga apostola i jevanđelistu Marka, koji je slava svih žitelja opštine Crveni Krst. Danas smo se pomolili i prineli ovu žrtvu u slavu Božju i u čast Svetog apostola Marka, jednog od 70 apostola i onoga koji je napisao jedno od četiri jevanđelja i tako nam ostavio dragoceno svedočanstvo o onome što je Isus činio, govorio, kako je živeo i šta je sve Gospod iz ljubavi sve učinio za nas“, rekao je vladika Arsenije.

Predsednik Gradske Opštine Miroslav Milutinović istakao je da ovu slavu obeležavaju u duhu proslavljanja prošlosti i istorije.

prof dr. Miroslav Milutinović foto: GP018

„Narod, koji ne gaji svoj jezik, narod, koji ne gaji svoju kulturu, narod, koji nema svoju duhovnosti i istoriju prošlosti neće imati ni budućnost. Zato smo se mi danas okupili sa našim prijateljima da ovu slavu proslavimo“, poručio je Milutinović.

prof dr. Miroslav Milutinović VLadika Arsenije foto: GP018

On je dodao da je Opština Crveni Krst konstituisana da bude servis svih građana te opštine. Završena je kanalizacija u Čamurliji i Humu, a trenutno se pravi plan asfaltiranja ulica.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde