Naslovna Društvo Od 1. marta niški osnovci se besplatno voze u gradskom prevozu

Od 1. marta niški osnovci se besplatno voze u gradskom prevozu

0

Niš će se zadužiti 2 milijarde dinara kako bi refinansirao ranije kredite i izgradio kolektore i sredio industrijske zone, odlućilo je gradsko veće. Osim toga, većnici su usvojili odluku da se od 1. marta niški osnovci besplatno voze u gradskom prevozom.

Za završetak Humskog kolektora i izgradnju Popovačkog i Medoševačkog kolektora grad će podići kredit od 800 miliona dinara. Ova sredstva biće utrošena i za rekonstrukciju zatvorenog bazena SC Čair kao i za završetak izgradnje bazena na otvorenom. Izgradnja pojednih ulica koja je počela još 2006. biće završena a oko 200 miliona dinara biće uloženo u izgradnju seoskih puteva.

Za refinansiranje ranijih kredita grad će se zadužiti još milijardu i 200 miliona dinara. Kredite ćemo otplaćivati 10 godina, sa grejs peri0dom do 2 godine, rekao je gradonačelnik Perišić. Gradsko veće odlučilo je i da svi osnovci koji stanuju i školuju se u Nišu, mogu besplatno da se voze gradskim prevozom. Legitimacija koju mogu da izvade od 1. marta važiće do kraja avgusta. Sledeću će moći da pribave početkom naredne školske godine i ona će važiti godinu dana. Legitimacija za karticu koštaće 200 dinara, a za besplatan prevoz đacima će biti potrebna potvrda o pohađanju osnovne škole, đačka knjižica na uvid i fotografija.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde