Naslovna Društvo Protest pijačnih prodavaca

Protest pijačnih prodavaca

0

Prodavci na niškim pijacama započeli su štrajk zbog uvođenja tržišne licitacije tezgi, ali i zbog većih cena zakupa, za koje kažu da su nerealne. Iako je Nadzorni odbor posle 15 godina doneo odluku o sprovođenju tržišne licitacije, koja je zakazana za petak i subotu, do tada će ipak, kažu u rukovodstvu ovog javnog preduzeća, razmotriti zahteve prodavaca.

Zaključane tezge i nezadovoljni prodavci – ovako je jutros izgledala najveća niška pijaca. Protest je započet zbog odluke nadzornog odbora “Tržnice“ o uvođenju tržišne licitacije, zbog koje bi neki zakupci mogli da ostanu bez tezgi.

Iz “Tržnice“ kažu da prodavci ne bi trebalo da strahuju i da će, iako je licitacija zakazana za petak i subotu, njihove zahteve razmotriti.

Ipak, novi tržišni princip nije jedini razlog zbog koga je pijaca danas bila zatvorena. Prodavce brinu i cene zakupa koje su, kako kažu, visoke i nerealne.
Nezadovoljni novinama, prodavci će, kažu, protestovati dokle god se neki od njihovih zahteva ne ispune. Za licitaciju tezgi raspisan je javni poziv, a pravo učešća imaju svi zainteresovani.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde