Naslovna Društvo Studenti ne odustaju od zahteva

Studenti ne odustaju od zahteva

0

Nezadovoljni ukidanjem apsolvetnskog staža i smanjenjem rokova studenti ponovo izlaze na ulicu. Protestuju zbog izmena Zakona o visokom obrazovanju. Tražili su pregovore sa Vladom i Ministarstvom prosvete, ali još nisu dobili odgovor.Ukoliko zahtevi ni posle protesta u Nišu, Kragujevcu, Beogradu, Novom Sadu, Kosovskoj Mitrovici i Novom Pazaru ne budu ispunjeni, Studentska konferenecija univerziteta Srbije 13. oktobra najavljuje protest ispred Vlade Srbije.

Protesti studenata u Srbiji krenuli su iz Niša. Kako kažu, glavni razlog izlaska na ulice je ukidanje apsolventskog staža i jedan ispitni rok manje.

Pravo da se finansiraju iz budžeta godinu dana nakon redovnih studija i produženje roka za studiranje bolonjcima koji su upisali studije 2006. tražili su i akademci sa kragujevačkog univerziteta. Sedmog oktobra svoje nezadovoljstvo zbog izmena Zakona o visokom obrazovanju na ulicama izraziće i studenti Univerziteta u Beogradu, Novom Sadu i Kosovoskoj Mitrovici. Za 8. oktobar protest su zakazali i studenti Univerziteta u Novom Pazaru.

Podsetimo, prvog školskog dana nekoliko stotina niških studenata se oragnizovalo preko Fejsbuka i već protestovalo. Tada su Ii najavili da će se boriti za svoja prava. Ukoliko zahtevi ni posle protesta u svim univerzitetskim gradovima ne budu ispunjeni, studenti će se okupiti 13. oktobra ispred Vlade Srbije

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde