Naslovna Društvo OBEZBEĐENO NORMALNO FUNKCIONISANjE JAVNE RASVETE U GRADU

OBEZBEĐENO NORMALNO FUNKCIONISANjE JAVNE RASVETE U GRADU

0

„Grad Niš će danas uplatiti oko 30 miliona dinara, a u narednih 10 dana još toliko“, rekao je danas zamenik gradonačelnika Niša Ljubivoje Slavković novinarima u Gradskoj kući i naglasio da se isključenje javne rasvete ne sme ponoviti.
„Upozorenja je bilo prethodnih dana, ali niko nije očekivao da će javna rasveta biti isključena u nedelju uveče kada niste u mogućnosti da reagujete i sprečite posledice“, rekao je zamenik gradonačelnika i dodao da su „Iz EPS snabdevanja mogli da sačekaju današnji dan i našli bi rešenje“.

Kada je u pitanju opšta bezbednost iznenadno isključenje javne rasvete nije prouzrokovalo bilo kakve posledice. Zamenik gradonačelnika je rekao da je dug nastao zbog slabog priliva sredstava u budžet i kreditnog zaduženja grada iz ranijeg perioda.

On je podsetio da je ranija gradska vlast kreditno zadužila grad za 27 miliona evra, da su krediti dospeli 2013. godine i da su uzimani pod jako nepovoljnim uslovima. Nišu je potrebno oko 45 miliona mesečno za tekuću potrošnju i otplaćivanje duga prema EPS snabdevanju i otplaćivanje dugova iz prethodnih godina za struju, prema rečima zamenika gradonačelnika, grad izvršava svoje obaveze prema prilivu sredstva nastojeći da ne ugrozi i druge funkcije koje su zakonska obaveza.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde