Naslovna Društvo Sezona u Narodnom pozorištu počinje 29. septembra  

Sezona u Narodnom pozorištu počinje 29. septembra  

0

Niško Narodno pozorište novu sezonu počinje 29. septembra predstavom “Borilački klub”, a do kraja ove sezone u planu je 5 do 6 premijera. Prvog oktobra predstava “915 – tragedija jednog naroda” gostuje u Leskovcu na festivalu profesionalnih pozorišta “Joakim Vujić”, a 12. oktobra najavljeno je gostovanje ruskog državnog baleta.

Pozorišnu sezonu 2014-2015. otvoriće predstava “Borilački klub” mladog reditelja Branka Đurića, koja je premijerno izvedena krajem marta. Do kraja sezone planirano je 5 do 6 premijera, što će zavisiti i od produkcijskih mogućnosti pozorišta. U planu je i obnavljanje starih predstava sa novim glumačkim podelama. Do kraja ove kalendarske godine očekuje se premijera opere “Seviljski berberin”, koju pozorište radi u saradnji sa niškim Simfonisjkim orkestrom i Fakultetom umetnosti, zatim slede “Kir Janja”, 12 gnevnih žena “ , “Masakrarije” i “Kalčina kafana”.

Dvanaestog oktobra najavljeno je i gostovanje ruskog državnog baleta.

Prvog oktobra u Leskovcu počinju dani Joakima Vujića na kojima će se za neku od nagrada takmičiti predstava “915 – tragedija jednog naroda “ po tekstu istoimene drame Branislava Nušića. Takmičiće se sa još 6 izabranih predstava iz pozorišne produkcije u Srbiji, a urađena je u koprodukciji sa kruševačkim Narodnim pozorištem. Komad je premijerno prikazan u oktobru prošle godine, a urađen je u sklopu obeležavanja dva velika jubileja, 100 godina od početka Velikog rata i 150 godina od rođenja Branislava Nušića. Repertoar za sezonu 2014 – 2015. nalazi se na sajtu niškog Narodnog porišta.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde