Naslovna Društvo Književno veče posvećeno hororu i distopiji

Književno veče posvećeno hororu i distopiji

0

Gradski Portal 018 – 31.03.2019

Ljubitelji dobre i savremene književnosti u Nišu, imaće prilike da u subotu 6. aprila, sa početkom od 17:00 časova prisustvuju književnoj večeri posvećenoj hororu i distopiji.

Kafe „Dnevna soba“, ugostiće dva mlada niška pisca, Mladena Stanisavljevića, autora horor romana “Jezomor – Portret troprstog slikara” i Mladena Đorđevića, autora distopijske i neonoar trilogije “Svetioničar”.

Sa mladim autorima razgovaraće novinar Boban Kocev o brojnim temama koje će biti veoma zanimljive za posetioce i ljubitelje žanrova poput fantastike, misterije, distopije, noara, horora i sajberpanka, ali i pratioce današnjih geopolitičkih tokova u svetu i njihov odnos na društvo kao takvo.

Razgovor o tome kako konstruisati radnju, likove, okruženje, zaplet, psihološke karaktere kod glavnih junaka i njihovo vođenje do samog kraja, kao i o sopstvenim inspiracijama za svoja nadahnuća, biće posebno interesantan piscima u nastajanju ili onim koji planiraju da jednoga dana uplove u spisateljske vode.

Za one koji budu poželeli da nabave primerke gorepomenutih romana na popustima i dobiju posvetu od autora, moći će to da ostvare po završetku promocije.

Dobrodošli!

O trilogiji Svetioničar:

Smešten u Evropi, kraj mora, uzdiže se metropolis “sa one strane ponoći” – Vranolujni; središte moći, glamura i prestiža. Njegove obalske i istorijske zidine čuvaju tri svetlosna gorostasa: „Đavolji rog, Smitov svetionik i Stražarnik“. Sa novim modernim dobom, nastupilo je i ono mračnije koje po svaku cenu želi da ugrozi njegovo postojanje i nastupanje prema budućnosti. Istražite čovekovu mračnu stranu i zaronite u dubine ljudske psihe, ne bi li u tom crnilu pronašli tračak svetlosti. Upitajte se, do kog stadijuma je svet došao (ili će doći), kada su korporativne i tajne versko-fanatične grupacije, u stanju da zariju kandže u meso jednog metropolisa? Zabrinite se kada na konto svega pomenutog, enigmatično i pritajeno zlo nepojmljivo ljudskoj vrsti, odluči da izađe iz tmine noći.

O romanu Jezomor “Portret tropstog slikara“:

Jezomor je priča o mladom, ali obogaljenom slikaru, nasuprot stvorenja kome smrt predstavlja samo novi početak u kojem je java grozomornija od košmara. Skrivena pod okriljem zaplanjskih planina, nalazi se vodenica čiji točak manifestuje pesmu života, ali i smrti onda kada nepozvani čuju ukletu melodiju… A, kada je začuju, tada pred sobom imaju samo dva izbora: suočiti se sa sopstvenim utvarama iz prošlosti, Jezomorovim sardoničnim osmehom i zvucima dukata koji čegrtaju u tmini, ili postati jedna od sablasti koje neumorno obitavaju unutar neznanog sveta, iščekujući na novog neopreznog putnika… Novu Jezomorovu žrtvu…

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde