Naslovna Društvo Na otvaranju kineskog kutka predavanje o kineskim metodama lecenja

Na otvaranju kineskog kutka predavanje o kineskim metodama lecenja

0
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gradski Portal 018 – 06.02.2019

Na otvaranju Kineskog kutka u niškoj  Biblioteci predavanje o kineskim metodama očuvanja zdravlja Instit „Konfucije“ iz Beograda i Narodna biblioteka „Stevan Sremac“ u Nišu otvaraju Kineski kutak u niškoj Biblioteci.  

Od 2015.godine biblioteka u Nišu organizuje besplatne kurseve kineskog jezika, kaže direktorka ove ustanove kulture Sonja Šuković.

Sonja Šuković

„ Naši partneri iz kineskog instituta „Konfucije“ kada su videli da u Nišu postoji veliko interesovanje građana za učenje koneskog, ali i za to da se sazna istorija, kultura, tradicija kineskog naroda, počeli su sveobuhvatnu saradnju sa Bibliotekom. Krenuli smo sa mnogobrojnim programima , tako da je u okviru rada, tada još neoformljenog kineskog kutka. Organizovali smo brojne prezentacije, predavanja, projekcije tradicionalnih i savremenih, avangardnih kineskih filmova“.  

U dogovoru da kineskom vladom i direktorom kineskog instituat „Konfucije“ , profesorom Pušićem, Narodna biblioteka ima čast da kao partner kineskog instituta i kineske Vlade 8 . februara organizuje svečano otvaranje Kineskg kutka.

Ulaz je slobodan i direktorka Biblioteke Sonja Šuković poziva sve građane koji su zainteresovani da dođu .

„Tog dana ne samo da će biti potpisan sporazum o saradnji između Narodne biblioteke i Instituta „Konfucije“ već će tom prilikom biti vrlo interesantno predavanje o temi  „Kako sačuvati zdravlje“ i šta kineska tradicionalna medicina kaže o tehnikama disanja. Planiramo zanimljiv program, izložbu „Novi kineski put svile“  i biće vrlo interesantno“ objašnjava Sonja Šuković.

U realizaciji ovog projekta učestvuju kineski partneri i biblioteka ali pod po pokroviteljstvom Grada.

„Grad je pružio mogućnost da snabavimo specijalne vitrine za zaštitu građe. Jednu od vitrina  smo odvojili za Kineski kutak. Mi dajemo prostor  a sve ostalo pokrivaju partneri. Kinezi su dopremili i isporučili belu „pametnu“ tablu za pisanje, ogroman televizor gde će se prikazivati promocije i prezentacije. Poklonili su mnigo multimedijalne građe, serijskih , monografskih publikacija , tako da je to uzajamna saradnja“ dodaje Šuković. Otvaranje je zakazano za 12 sati a u 13 sati će Saša Balanesković, predsednik

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde