Naslovna Društvo Klizište na Broju 6

Klizište na Broju 6

0

Iako se vodostaj reka u Srbiji zbog sunčanog vremena polako smiruje i opada, a u celoj katastrofalnoj situaciji koja je pogodila Srbiju, Niš prošao bez većih problema, tragovi i posledice nabujalih reka, na pojedinim mestima ipak su vidljivi. U niškom naselju Broj 6, Kutinska reka u bujičnoj poplavi odnela je više od 7 ari obradive zemlje, a reka koja i dalje potkopava prirodni bedem koji je tom prilikom nastao, uzrokuje dalje odrone i preti da ugrozi domaćinstva koja su tu nastanjena.

Pogled u daljinu dvojice komšija u niškom naselju Broj 6, dok reporterskoj ekipi naše televizije objašnjavaju kako je Kutinska reka u bujičnoj poplavi nosila sve pred sobom, govori sve. Na ovom mestu, na ivici bedema koji je snaga ove reke napravila, i koji se roni sve više, do pre nekoliko dana nalazile su se obradive njive i plodno zemljište. Čitavih 7 ari zemljišta, nestalo je bukvalno u trenutku. Kutinska reka koja je zbog obilnih padavina odjednom naišla, čupala je i vukla sve pred sobom.

Obojica tvrde, da ukoliko neko hitno ne reaguje klizište će nastaviti da se širi, jer reka i dalje potkopava peskovito zemljište ispod bedema, a ako se to dogodi, biće ugrožena i njihova domaćinstva.
Oni stariji, koji ovde žive gotovo četiri decenije, pamte poplave i nepogode. Međutim kažu, da nikada nije bilo ovako ozbiljno.
Ovi ljudi tvrde da su se obraćali svim nadležnim službama, i da čekaju pomoć. Samo kažu da se nadaju da će stići brzo , i da će se naći neko delotvorno rešenje. U protivnom tvrde, da može doći do ozbiljnijih šteta i posledica.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde