Naslovna Društvo Grad kupuje zgradu za smeštaj dela gradske uprave, Muzej, Galeriju savremene umetnosti

Grad kupuje zgradu za smeštaj dela gradske uprave, Muzej, Galeriju savremene umetnosti

0

Gradski Portal 018 – 15.12.2018  
Novinar – Emilija Ostojić Kaculj

Mnoga gradska preduzeća koriste tuđi prostor  i za njih plaćaju visoke kirije. S druge strane Galerija Savremene likovne umetnosti zbog restitucije zgrade u kojoj se nalazila se iselila iz tog prostora. Poslovni prostor nedostaje i Narodnom muzeju iz istog razloga. Sve to doprinelo je da se donese odluka da se u centru Niša, u Ulici Milojka Lešjanina kupi zgrada u kojoj će biti smešten deo gradske uprave, Narodnog muzeja i Galerije savremene likovne umetnosti, kao i gradska preduzeća koja sada plaćaju zakup poslovnog prostora.

Gradsko veće je odlučilo da za 1,9 miliona evra Grad kupi poslovnu zgradu u Ulici Milojka Lešjanina 39. Isplatu će  izvršiti naredne godine u dve rate. Najpre će platiti 60 posto a poto preostali deo.

Zamenik sekretara Sekretarijata za imovinske poslove Maja Ilić  rekla je da će kupovinom ove zgrade rešiti prostor za poslovanje a postići će se i znatna ušteda. Najveće troškove za iznajmljivanje prostora ima Parking servis koji mesečno plaća zakupninu od 2200 evra. Direkcija za javni prevoz mesečno plaća 2.000 evra zakup 290 kvadrata poslovnog prostora u Ulici Milojka Lešjanina. JKP “Objedinjena naplata” plaća zakup poslovnog prostora 80.000 dinara, 13.504 dinara i 5.449 dinara , ojasnila je Maja Ilić

Zgrada u Ulici Milojka Lešjanina kupljena u postupku prikupljanja ponuda od firme „Monicom“.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde