Naslovna Društvo PRVA TRI MESTA ZA TENISERKE TENISKE AKADEMIJE ŽIVKOVIĆ

PRVA TRI MESTA ZA TENISERKE TENISKE AKADEMIJE ŽIVKOVIĆ

0

Gradski Portal 018 – 17.08.2018

Na terenima Teniske akademije Živković (TAŽ) je proteklog vikenda održan tradicionalni Kalančetov memorijal. Dragomir Kalanović (čika Kalanča) se smatra jednim od zaslužnih za razvoj tenisa u Nišu. Obavljao je odgovorne dužnosti u savezima bivše Jugoslavije, a kasnije i u Teniskom savezu Srbije. Sarađivao je sa Monikom Seleš, Slobodanom Živojinovićem, Goranom Ivaniševićem, Goranom Prpićem i mnogim drugim asovima belog sporta.

Turnir se igra u čast čika Kalanče, a radi se o turniru prve kategorije za teniserke i tenisere do 16 godina. U konkurenciji teniserki se igralo TAŽ finale, teniserka TAŽ-a je zauzela i treće mesto. Teniserka TAŽ-a Emilija Zdravković je osvojila šampionsku titulu. Ona je u finalu bila bolja od klupske drugarice Anje Stanković sa 2:0 u setovima. Jovana Nikolić je zauzela treće mesto, takođe teniserka niške akademije. Šampion u muškoj kategoriji je Mihajlo Lasica iz Beograda.

Značajne rezultate u nedelji za nama su postigli i teniseri Teniske akademije Živković u kategoriji do 12 godina. Nikola Jović i Aleksandar Žikić su se vratili sa turnira u Beogradu gde su osvojili vicešampionsku titulu u dublu, a podelili treće mesto u singlu.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde