Naslovna Društvo RADNIČKI – VOŽDOVAC 3:0

RADNIČKI – VOŽDOVAC 3:0

0

Gradski Portal 018 – 30.04.2018

Radnički je na Čairu pobedio Voždovac sa 3:0, u utakmici 34. kola Superlige Srbije, odnosno četvrtog kola plej-ofa i sačuvao šanse da se plasira u kvalifikacije za Ligu Evrope.
Nišlije su odigrale najkvalitetniji meč u sezoni, a prema viđenom na terenu Voždovac može da bude zadovoljan porazom od tri gola razlike.

Izabranici Dragana Antića poveli su već u prvom minutu pogotkom Stanisavljevića. Kapiten Jovanović i Stanisavljević su razmenili nekoliko pasova na desnoj strani, a krilni napadač domaćih je potom u punom trku ušao u šesnaesetarac i preciznim udarcem poslao loptu u mrežu, za 1:0.

Radnički je nakon ovog gola nastavio sa “uraganskim” napadima, a šanse su se ređale jedna za drugom. Slaviša Stojanović je u dva navrata opasno zapretio prodorima po levom boku, a Babić je u devetom minutu uputio odličan udarac sa 17 metara, nakon kojeg je lopta otišla zamalo pored stative.

Svi domaći fudbaleri su bili veoma raspoloženi za igru, pa je drugi pogodak u mreži Voždovca prosto “visio u vazduhu”, a ono što je bilo neminovno dogodilo se u 19. minutu. Babić je silovito izveo slobodan udarac sa preko 30 metara, a lopta je nezgodno odskočila ispred golmana Čupića i završila u mreži, za 2:0.

Nije se tu Radnički zaustavio. Dobre akcije domaćih su se ređale kao na traci, pa se u 23. minutu Stanisavljević našao u idealnoj poziciji, ali se okliznuo u odsudnom trenutku i propustio da se još jednom upiše u listu strelaca.

Jedinu priliku na meču Voždovac je stvorio u 29. minutu, kada se rezervista Pavićević pravo niotkuda našao oči u oči sa golmanom Živkovićem, a njegov šut je otišao pored gola.

Konačan rezultat ovog susreta postavio je Pavkov u 36. minutu. Najveći deo posla kod ovog pogotka obavio je Subić, koji je protutnjao po levoj strani, utrčao u kazneni prostor i poslao sjajan pas u petarac, odakle Pavkovu nije bilo teško da u svom stilu pošalje loptu iza leđa nemoćnog Čupića, za 3:0.

U 45. minutu je silovito tukao Slaviša Stojanović, a da ga Petrović nije izblokirao, bio bi to izuzetno efektan pogodak.

Domaći tim je u nastavku sve vreme kontrolisao situaciju na terenu, nije dozvoljavao Voždovcu ni najmanju priliku da zapreti, a mogao je i do ubedljivijeg trijumfa, pošto su odlične šanse propustili Babić i Pavkov. Babićev udarac sa deset metara u 69. minutu je zaustavio Čupić, a Pavkova je u 77. minutu izblokirao Gajić.

Osim sjajne igre i ubedljive pobede ova utakmica će se u Radničkom pamtiti po još jednom detalju, pošto je Riota Noma nakon izlaska iz igre Aleksandra Jovanovića preuzeo kapitensku traku i tako postao prvi stranac kapiten u istoriji kluba.

Radnički se sada nalazi na četvrtoj poziciji na tabeli sa 31 bodom, a u narednom kolu biće domaćin novosadskoj Vojvodini.

RADNIČKI-VOŽDOVAC 3:0 (3:0)

Niš, 29. aprila-stadion Čair. Gledalaca: 1.000. Sudija: Dragan Čolović (Raška). Strelci: 1:0 Stanisavljević 1.- 2:0 Babić 19. 3:0 Pavkov 36. Žuti kartoni: Jovanović, Stanisavljević (Radnički), Petrović, Gavrić (Voždovac).

RADNIČKI: Živković, Mijailović, Slaviša Stojanović (od 76. Mrkić), Stanisavljević, Subić, Mićić, Jovanović (od 50. Aksentijević), Pavkov, Simunović, Noma (od 64. Krstić), Babić.

VOŽDOVAC: Čupić, Gajić, Petrović, Milutinović, Stuparević (Od 18. Pavićević), Bulatović, Mihajlović, Ješić, Srećković (od 65. Mašović), Gavrić, Duronjić (od 80. Ćirković).

REČ TRENERA:
MILOŠ VESELINOVIĆ, VOŽDOVAC: Teško mi je da odmah nakon utakmice komentarišem bilo šta. Videli ste sve, Radnički je zaslužio pobedu, a nama ostaje da se dobro pripremimo za naredna tri meča.

DRAGAN ANTIĆ, RADNIČKI: Odgledao sam sve utakmice Radničkog u prethodne dve godine i mogu da kažem da je ovo bila najzrelija partija ovog kluba u tom periodu. Igrači su konačno shvatili šta hoću od njih, našao sam dobitnu kombinaciju i ovo što ste videli je bio Radnički kakav ja želim. Ovo je ritam i stil koji ja forsiram, za njega treba puno snage i trčanja, a prvo poluvreme je bilo idealno u tom smislu. Slede nam još tri meča, još tri finala i ja sam ubeđen da ćemo ih sve dobiti i izboriti plasman u Evropu.

Video izveštaj sa utakmice:

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde