Naslovna Društvo Organizovana bicilistička tura do Jelašničke klisure

Organizovana bicilistička tura do Jelašničke klisure

0

Gradski Portal 018 – 26.04.2018

Sekcija za bicilizam Planinarskog društva „Preslap“ , u subotu, 28.aprila 2018.godine, organizuje vožnju bicikala od Niša do Jelašničke klisure. Na ovoj akciji mogu učestvovati svi zainteresovani građani. Posebno prijavljivanje nije potrebno, dovoljno je doći na polazno mesto, na parkingu tržnog centra „Roda“, u 09:45 časova.

Vožnja će započeti u 10 časova. Ukupno će biciklisti preći 30 kilometara, a kretaće se sledećom maršrutom: Vizantijski bulevar – Bulevar Medijana – Knjaževačka ulica – „Malčanska petlja“ – selo Prosek – izletište „Jaz“ na Nišavi – selo Jelašnica – izletište „Potkapina“ u Jelašničkoj klisuri – selo Jelašnica – „Banjska rampa“ – Bulevar Sv.cara Konstantina – Bulevar Medijana – Vizantijski bulevar – parking tržnog centra „Roda“. Maršruta spada u lakše, potrebna je osnovna kondicija za njen prelazak, a sve vreme se vozi po asfaltnom kolovozu.

Predviđeno je da dva duža odmora u prirodi, biciklisti naprave na izletitu „Jaz“ na levoj obali Nišave u selu Prosek, i na izletištu „Potkapina“ u Jelašničkoj klisuri. Povratak u Niš je u 16 časova.

Akcija je uredno prijavljena Ministarstvu unutrašnjih poslova – Policijskog upravi u Nišu, a preporuka je da svi biciklisti, zbog uočljivosti i bezbednosti, nose fluorescentne prsluke.

Vođe akcije su Milena Mickoski (telefon: 065/877-63-17) i Petar Ratković (telefon: 069/579-75-85).

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde