Naslovna Društvo U PRODAJI ULAZNICE ZA KONCERT „MIŠKA PLAVOG“ U NIŠU!

U PRODAJI ULAZNICE ZA KONCERT „MIŠKA PLAVOG“ U NIŠU!

0

Gradski Portal 018 – 26.04.2018

Renomirani beogradski muzičar, multiinstrumentalista, kompozitor i aranžer Milivoje Petrović – Miško Plavi, nastupiće sa svojim triom u Nišu u petak, 11.maja u klubu Feedback, sa početkom u 22h.

Miško Plavi Trio, u sastavu Miško Plavi – harmonika, Vasil Hadžimanov – klavijature i Srđan Džoni Dunkic – bubnjevi, nastupa zajedno od 2011.godine i za to vreme je održao veliki broj koncerata širom Balkana, kao i u srednjoj i zapadnoj Evropi.

Kroz svoju bogatu muzičku karijeru Miško Plavi je stvorio autentičan muzički izraz, sublimirajući više stilova u snažan i emotivan autorski rezultat, svirajući kombinaciju klasične, džez i mediteranske muzike, a istovremeno lucidno koristeći elemente soul, fank, rege i world music uticaja, sa naglašenim uplivom balkanskog folklora u pojedinim numerama. Zato i ne čudi što na koncertima ovog trija poslednjih godina možete čuti specifične virtuozne obrade rok, soul i džez standarda (Stevie Wonder, Astor Piazzolla, The Cream, EKV, itd.).

Ulaznice su u pretprodaji od srede, 25.aprila po ceni od 700 dinara u muzičkim radnjama Energy music shop (TPC Kalča – prizemlje) i CD Sound (na kraju novog podzemnog prolaza). Na dan koncerta ulaznice će biti skluplje, a cena će biti objavljena nekoliko dana pred održavanje koncerta.

Ukratko o članovima grupe:

Milivoje Petrović (Miško Plavi) je multiinstrumentalista koji se pojavio na novotalasnoj rok sceni početkom osamdesetih godina kao gitarista, basista i klavijaturista sarađujući sa bendovima: Via Talas, D’Boys, Piloti, Ekatarina Velika, Đura i mornari, i dr. Poslednjih 20-tak godina njegova preokupacija je harmonika, a sa ovim instrumentom je izgradio i značajnu svetsku karijeru. Od 2000. godine izvodi program Music Around the World sa kojim je odžao više od 200 koncerata u Japanu gde je objavio i album “Istok ljubi zapad”. Autor je muzike za nekoliko srpskih, francuskih i američkih filmova.

Miško Plavi se nedavno vratio sa turneje po Japanu, a pored nastupa u Tokiju, Miško je imao još 10 koncertata na turneji dugoj 5000 kilometara . Ovo je bila njegova 14. turneja u Japanu.

Vasil Hadžimanov je prepoznatljiv kao predvodnik VH band-a, vodećeg fjužn sastava na ovim prostorima, a do pre par godina bio je angažovan i kao stalni klavijaturista grupe Darkwood Dub. Školovao se na čuvenom Berklee koledžu, a tokom kratkog boravka u Njujorku sredinom devedesetih svirao je sa muzičarima kao što su Matt Garrison-a, Rodney Holmes-a, David Binney-a, Danny Sedownick-a, itd.

Srđan Dunkić – Johnny jedan je od najtraženijih studijskih muzičara u zemlji. Karijeru je počeo već kao dvanaestogodišnjak. Bivsi je član VH band-a, a nastupao je i snimao sa mnogim poznatim muzičarima i grupama (Bata Kovač, Leb i sol, K2, Zana, Đorđe David, Dragoljub Đuričić, itd.). U svojoj bogatoj muzičkoj biografiji se može pohvaliti i nastupima sa čuvenim Cosey Powell-om na njegovoj evropskoj turneji.

Ovo će biti prvi samostalni koncert Miška Plavog u Nišu, nakon sjajnog nastupa na Nišville Jazz festivalu u avgustu 2011, kada im je specijalni gost bila Lena Kovačević i jedini su

domaći sastav na Nišvilu koji je zahvaljujući dugotrajnim ovacijama publike bio prinuđen da se dva puta vrati na bis.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde