Naslovna Društvo Stavljena tačka na problem zaostalih zarada radnika?

Stavljena tačka na problem zaostalih zarada radnika?

0

Radnici niške Elektronske industrije i Građevinara, ali i svih ostalih preduzeća u restruktuiranju, koji godinama traže isplatu zaostalih zarada, po svemu sudeći konačno mogu da odahnu.

Uz posredovanje Grada, iz Ministarstva privrede stiglo je uveravanje da će presude domaćih, ali i međunarodnih sudova kojim se nalaže državi da isplati dugovanja radnicima, biti ispunjene. S obzirom da je u pitanju iznos od oko trideset četiri milijarde dinara, kako je rečeno, u narednih mesec ili dva biće pronađen modus, kako da se plate bivših radnika nekadašnjih giganata konačno i izmire.

Posle niza protesta ispred Gradske kuće, i u saradnji sa ljudima iz kabineta gradonačelnika Niša, organizovan je sastanak sa savetnikom ministra privrede Vladimirom Milenkovićem koji je obećao da će ministarstvo i Agencija za privatizaciju u narednih nekoliko nedelja utvrditi tačan iznos dugovanja prema radnicima svih preduzeća u restruktuiranju u Srbiji, i Vladi predložiti način kako da se taj dug isplati.

Nekadašnji radnici Građevinara i Elektronske industrije, koji i imaju najveća potraživanja, ali su i najuporniji u borbi za ostvarivanje svojih prava, kažu da su najzad dobili uverljivo i konkretno obećanje iz ministarstva, i nadaju se da će do realizacije dogovorenog, konačno i doći.

S obzirom da se dogovoreno ne odnosi samo na niške, već i na radnike svih društvenih firmi u Srbiji, i da se ukupan iznos dugovanja države procenjuje na oko 300.000.000 evra, isplata zaostalih zarada zasigurno neće biti lak i brz posao za Vladu. U kabinetu Gradonačelnika kažu da oni ne mogu da utiču na dinamiku i način isplate, ali da će dati svu potrebnu podršku sugrađanima kako bi što pre ostvarili svoja prava.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde