Naslovna Niš Predsednik Skupštine prof. dr Igor Novaković će zakazati vanrednu sednicu, ali i...

Predsednik Skupštine prof. dr Igor Novaković će zakazati vanrednu sednicu, ali i podneti tužbe zbog “iznetih neistina”

0
prof. dr Igor Novaković
prof. dr Igor Novaković foto: GP018

Na zahtev opozicije predsednik Skupštine grada Niša prof. dr Igor Novaković zakazaće vanrednu sednicu na kojoj će se između ostalog raspravljati i o njegovoj smeni. On je u najavio i tužbe zbog, kako je rekao “iznetih nistina” i na konferenciji za novinare opozicionih partija, ali i u pojedinim medijima.


“Ne pada mi na pamet da dam ostavku. Sve vreme sam vodio sednicu u skladu sa poslovnikom i statutom”, rekao je Novaković.

On je istakao da su se, u prisustvu više svedoka, dogovorili da se zapisnik usvaja pre dnevnog reda, i ukazao na to da verovatno šefovi odborničkih grupa nisu preneli informacije svojim odbornicima.

“Očigledno je da se radi o političkoj farsi u kojoj opozicija pokušava da prikupi jeftine političke poene”, dodao je.

Novaković je naglasio da će se povući samo kada oseti da je vreme za to.

“Kada mi se smuči bavljenje politikom, učiniću to sam, ali sigurno me neće naterati manjina. Ja predstavljam većinsku volju građana Niša”, poručio je.

On je istakao da ga ne interesuje mišljenje opozicije kada je reč o njegovom radu, već isključivo mišljenje građana.

“Neću dozvoliti da se naruši integritet Skupštine ili moj autoritet u njoj. Imam dovoljno samopouzdanja da postupim u skladu sa zakonom i poslovnikom”, rekao je Novaković i dodao da je opoziciji čak dozvolio da govore duže nego što im poslovnik dozvoljava.

Na kritike da se vraća “narativ devedesetih”, Novaković je odgovorio:

“Neverovatno je da neko ko želi ozbiljno da se bavi politikom može da napiše takav predlog. Inicijative koje su podnosili često su pisane kao sastav na slobodnu temu. Samo je Tamara Kerković imala ozbiljne predloge, dok su ostali bili neozbiljni pokušaji prikupljanja jeftinih političkih poena.”

On je naglasio da politika zahteva ozbiljnost i poznavanje državne i lokalne uprave, ekonomije i prava.

“Skupština grada Niša je mesto za ozbiljne ljude. Neću dozvoliti bahato ponašanje ili cirkus u Skupštini”, istakao je.

Kao odgovor na tvrdnje o sukobu interesa, Novaković je rekao:

“Laži koje su izrečene biće predmet tužbi protiv svih koji su ih izneli, uključujući i medije koji nisu zvali da čuju i moju stranu priče.”

Igor Novaković potvrda

On je naveo da nije u sukobu interesa i da nema potraživanja od preduzeća Niteks i dodao da je njegovo potraživanje izmireno.

“Nisam čitao spisak imena zato što sam znao da je to program za radnike čija su preduzeća u stečaju ili je on završen. Ja ne spadam u te kategorije. Znao sam da ne potražujem ništa”, kazao je Novaković.

On pita, da li je iko od odbornika pročitao imena? Da li bilo ko od odbornika, od 6.200 radnika, nema nekog rođaka ili prijatelja na tom spisku? Kome neki rođak nije radio na toj jednoj listi? On je naglasio da u Stručnoj službi postoji nekoliko osoba čiji se roditelji nalaze na tom spisku.

Novaković je podsetio da je njegova potraživanja pokrenuo u tužbi 2004. godine i naplatio ih 2012. godine, te da je znao da nema prava na finansijsku podršku predviđenu ovim programom.

“U tom rešenju, u tački 3, članu 4, piše da radnici koji se nalaze na spisku nemaju pravo na finansijsku podršku ako su već ostvarili svoja potraživanja”, naglasio je.

Na kraju, Novaković je izneo svoju potvrdu koja pokazuje da nije u stečaju.

#Politika

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde