Naslovna Društvo Rezanjem slavskog kolača i uručenjem priznanja zaslužnim pojedincima GO Medijana obeležila slavu

Rezanjem slavskog kolača i uručenjem priznanja zaslužnim pojedincima GO Medijana obeležila slavu

0
Slava Gradska opština Medijana
Slava Gradska opština Medijana foto: GP018

Dodelom godišnjih priznanja Gradska opština Medijana je u prisustvu velikog broja gostiju obeležila slavu, Sveta Petku u Svetosavskom domu. Slavski kolač presekao je mitropolit niški Arsenije.

Po činu osvećenja, Visokopreosvećeni Vladika se obratio novom predsedniku opštine g. Mladenu Đuriću i svima sabranima čestitajući im slavu, poželevši im da, pod molitvenim zastupništvom Svete Petke, u miru, slozi i dobrom zdravlju nastave da rade na dobrobit žitelja ove centralne Gradske opštine.

Predednik Gradske opštine Mladen Đurić podsetio je da je ovo drugi značajan dan u ovom mesecu, jer je  se u oktobru obeležava tačno 20 godina od postojanja najveće niške opštine. 

Mladen Đurić
Mladen Đurić foto: GP018

„Želimo da ovaj dan bude mesto koje će nas spajati, nećemo gledati razlike. Medijana je bila i pre nas, biće i posle. Dali smo reč da sve što je bilo dobro da ćemo nastaviti, ali ćemo uvesti i nove projekte, naravno sve u saranji i prema potrebama naših sugrađana“, kazao je Đurić.

Ove godine Dukat Medijane, najveće priznanje opštine dobio je lekar specijalista Dejan Hristov, za svesrdno delovanje u okviru medicine, književnosti i muzike. Iza sebe ima objavljena tri romana, frontmen je benda „Liga izuzetnih džentlmena“ već 14 godina. Imao je brojne domaće i strane nastupe. S pravom se može reći da je Dejan Hristov „umetnička duša u belom mantilu“, piše u obrazloženju.

Dejan Hristov
Dejan Hristov foto: GP018

„Imam osećaj da su nešto pogrešili iz medijane, jer nisam član ni jedne strake pa je meni nešto čudno da takva praksa postoji, ali očigledno da su čuda moguća. Dugo godina se bavim pored osnovnog posla, nečim što se zove građanski aktivizam u smislu pisanja kolumni ili javljanja na određene teme koje su bitne za zdravlje ljudi, tako da smatram da su prepoznali to kao nešto značajno. Čak sam i njih kritikovao, ali smatram
da je kritika nešto što je veoma bitno u našem društvu da bi se krenulo dalje“, kazao je nakon što je primio ovo značajno priznanje Mladen Đurić, lekar specijalista

Dejan Stojiljković
Dejan Stojiljković foto: GP018

Medijanin dukat dobio je i pisac i scenarista Dejan Stojiljković za doprinos u oblasti stilskog i književnog stvaralaštva. Autor je romana „Konstantinovo raskrše“, sa kojim je ušao u najuži izbor za NIN-ovu nagradu i dobitnik je nagrada Miloš Crnjanski i Svtosavski pečat.

Dragana Rodić
Dragana Rodić foto: GP018

Dukat je otišao i aktivistkinji Dragani Rodić, koja se godinama unazad bori za prava osoba sa invaliditetom. Godine lečenja i borbe za oporavak nisu je sprečile da vodi aktivan život. Skočila je padobranom sa visine od 3.000 metara, objavila je knjigu, a radi i kao i koordinatorka za razvoj karijere studenata na Univerzitetu u Nišu.

„Ipak ono što ovu sjajnu damu čini heroinom jeste osnivanje humanitarne organizacije koja nosi njeno ime i koja okuplja osobe sa invaliditetom, sa ciljem da pomaže onima kojima je pomoć neophodna“, piše u obrazloženju.

Dobitnik Blagodarnice za afirmaciju školskog sporta koju GO Medijana obeležava u okviru slave je FK „Filip Filipović“. U obrazloženju nagrade navodi se da se ekipa „Srećkovo jato“ koju čine dečaci rođeni 2013. drugu godinu za redom našla na najvišem postolju na međunarodnom takmičenju sportskih igara mladih u Splitu. Ovi dečaci su se zasluženo okitili zlatnom medaljom, a opština Medijana značajnu pažnju posvećuje razvoju sporta u školi, kazali su.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde