Naslovna Društvo Održana specijalna projekcija filma „Prva klasa: Pun gas” u Nišu uz glumačku...

Održana specijalna projekcija filma „Prva klasa: Pun gas” u Nišu uz glumačku ekipu

0
Deo ekipe filma Prva klasa Pun gas
Deo ekipe filma Prva klasa Pun gas foto: GP018

Za one koji vole brze automobile, trke i adrenalin, kao i kultni film „Nacionalna klasa”, novo domaće ostvarenje „Prva klasa: Pun gas”, koji je sinoć premijerno prikazan u „Sinepleks” bioskopu u ritejl parku „Stop shop”, biće prava poslastica.

Specijalnoj projekciji filma u Nišu prisustvovao je i deo glumačke ekipe, koju je predvodio jedan od glavnih glumaca Rade Ćosić.

On ističe da film prati lajtmotiv sažet u citatu njegovog lika: „Čovek koji odustane od svog sna, ne treba da živi“.

„Kroz ceo film provejava taj momenat da je drugarstvo bitno, nebitno da li će sve krenuti dobro ili po zlu. Nebitno kako će se karijera odvijati, ako je čovek zadovoljan sa samim sobom, nebitno je da li postoji karijera, šta god to bilo, ako prati neki svoj cilj, kako god ga mi definisali”, kaže Ćosić, koji tumači lik Bebe.

Glumačku postavu filma „Prva klasa: Pun gas” uz Ćosića čine i Miodrag Radonjić, Matea Milosavljević, Ljubomir Bandović, Nenad Jezdić, Olga Odanović, Hristina Popović, Darko Perić, dok Andrija Milošević i Ervin Hadži Murtezić igraju članove protivničke ekipe.

„Dobro sam kliknuo sa Andrijom Miloševićem i mi igramo likove koji su antipodni i protivteža glavnoj radnji. Bitno je da malo i zasmejemo ljude”, rekao je posle specijalnog prikazivanja u Nišu Ervin Hadži Murtezić.

Ovaj film je svojevrstan omaž filmu „Nacionalna klasa”, a ekipa filma posebno ističe značaj Zoranovog lika, koji igra gluvog mehaničara.

„Hteli smo da damo prostor tim ljudima u srpskoj kinematografiji, zato što ih generalno nije bilo jako dugo, možda čak i nikad. Na prvu kad nam je došla ideja da naš mehaničar bude gluv, „na keca” smo usvojili tu ideju. mislim da samo napravili dobru stvar i mislim da će takvih projekata biti sve više. Takvi ljudi su svuda oko nas i treba im davati pažnji i prostora”, kaže glumac.

Ovaj film je priča o dva rivala na trkačkoj stazi – Bebi i Nemcu. Njihova opsesija trkama sa legendarnim „jugićima” vodi ih na put ka osvajanju prestižnog prvenstva, sa snom da zakorače u svet GT3.

Film je od 17. oktobra na redovnom bioskopskom repertoaru.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde