Naslovna Društvo U Bratislavi prikazan film URANIJUM 238 – MOJA PRIČA autora advokata, prof....

U Bratislavi prikazan film URANIJUM 238 – MOJA PRIČA autora advokata, prof. dr Srdjana Aleksića iz Niša

0
prof. dr Srdjan Aleksić
prof. dr Srđan Aleksić
U prostorijama Slovačkog saveza protivfašističkih boraca u Bratislavi na Šturovoj ulici je 18.10.24 održana projekcija filma URANIJUM 238 – MOJA PRIČA autora, borca za ljudska prava, advokata, prof. dr Srdjana Aleksića iz Niša. Lična priča prof. Aleksića i film u trajanju od 22 minuta otvara mnoga pitanja koja se tiču posledica od bombardovanja SR Jugoslovije od strane zločinačke organizacije NATO pakta sa osiromašenim uranijumom.

Broj obolelih i umrlih od malignih oboljenja kao posledica bombardovanja osiromašenim uranijumom se svake godine mnogonasobne povećava. Srbi su narod u nestajanju i zato borba da se povedu sudski procesi za svaki pojedinačni slučaju i da im se isplate odštete za nastale bolesti predstavlja Sizifovski posao. Možemo da poželimo uspeh profesoru u svojoj požrtvovanosti i ekipi koja ga prati i da mu poželimo uspeh u svojoj misiji. Mi možemo samo da mu se pridružimo.
Slovački savez protivfašističkih boraca u Bratislavi
Slovački savez protivfašističkih boraca u Bratislavi
U Bratislavi su bili predstavnici mnogih organizacija: Inna Kuznecova – kulturni atase ambasade Rusije, Stane Ribič – predsednik Udruženja Srba u Slovačkoj, Danijela Sucha – predsednica Ćirilometodijade, Lubo Krampl – Savez vojnika M.R. Štefanika iz Slovačke, Anica Ribič – predsedinca Srpskog kulturno informativnog centra, Nenad Živanov – KUD Branislav Nušić iz Lalića, Olga Milanović- predsednica Udruženja Slavjanoserbija, pesnik – Miloje Dončić, predstavnici pokreta Republika na čelu sa predsednikom i Europoslanikom Milanom Uhrikom,  Anna Belousovova – organizatorka ove akcije.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde