Naslovna Niš SC „Čair” svečano obeležio pola veka postojanja i rada

SC „Čair” svečano obeležio pola veka postojanja i rada

0
Branka Aranđelović i Dragoslav Pavlović
Branka Aranđelović i Dragoslav Pavlović foto: GP018

Sportski centar „Čair” je danas u zgradi Banovine proslavio pet decenija od kada su 14. oktobra 1974. godine niškim sportistima uručeni ključevi hale „Čair“. Za ovih 50 godina Sportski centar odolevao je mnogim iskušenjima, ali sportski duh nikada nije napuštao ni sportiste, ni radnike, a ni Nišlije.

Branka Aranđelović
Branka Aranđelović foto: GP018

„Kroz svoju istoriju „Čair” je menjao imena i oblike. U „Čairu” su gostovali svetski sportisti i muzički velikani. „Čair” je bio mesto i zabave i sporta, ali u onom momentu kad je to trebalo, bio je i bolnica. Većinski je vlasnik Kup Koraća i sinonim reprezentativnih pobeda. Često je bio zapostavljen i od strane svog osnivača, ali na kraju, zahvaljujući ljudima unutar i van njega, danas je „Čair” najveći sportski centar u Srbiji”, kaže direktorka Branka Aranđelović.

Danas se u okviru SC „Čair” nalazi 12 objekata, i to sa tendencijom rasta, kaže Branka Aranđelović, prva žena na čelu Sportskog centra.

Dragoslav Pavlović
Dragoslav Pavlović foto: GP018

„Pod „čairskim” reflektorima pojavili su se veliki talenti. Ovde smo srcem bodrili naše sportske klubove, himnu časnu sa reprezentacijama pevali. Na „Čairu” se uvek pisala jedna velika strana istorije srpskog sporta. Ovde sazreva mladost našeg grada. Ovde su mnogi velikani snevali svoje snove. Sportski centar „Čair” je mesto naše mladosti i emocija”, poručio je gradonačelnik Niša Dragoslav Pavlović.

On je naveo da je „Čair” simbol Niša i Grad ima dužnost da brinu o njemu, a zaposlenima je obećao podršku.

„Čair” je bio domaćin velikom broju sportskih događaja, ali bilo je muzičkih koncerata, ali i brojnih kulturnih i turističkih događaja.

Đorđe Dabić
Đorđe Dabić foto: GP018

„Dočekati 50 godina i biti svih tih godina čvorište velikih i najznačajnijih sportskih i kulturnih manifestacija nije lako. Još od postavljanja kamena-temeljca ovog zdanja, ono je bilo predodređeno za velike stvari. Za Nišlije je hala „Čair” tada imala posebnu draž, a dan danas zauzima posebno mesto u njihovim srcima. Za ovih pet decenija napravljeno je na hiljade prvih koraka, proslavljane su pobede i uspesi, a tugovalo se za porazima”, poručio je Đorđe Dabić, sekretar u Ministarstvu državne uprave i lokalne uprave.

Prvi direktor ove ustanove bio je Božidar Stanković, zatim Miodrag Kostadinović, Nebojša Vlajković, Petar Prelević, Dragan Paunković, Bratislav Ignjatović, Dragan Perić. Danas je na čelu „Čaira” prvi put u njegovoj istoriji jedna dama, koja je bila reprezentativka Srbije u karateu i državna prvakinja, Branka Aranđelović.

SC „Čair” upravlja stadionom, zatim bazenima, kuglanom, stonoteniskim domom, klizalištem, fitnes centrom i halama, uključujući hale dve škole i naravno halu „Čair”.

#Sport

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde