Naslovna Kultura Studenti Fakulteta umetnosti u Nišu izložbom svojih radova obeležavaju dan fakulteta

Studenti Fakulteta umetnosti u Nišu izložbom svojih radova obeležavaju dan fakulteta

0
Mali format
Mali format

Povodom obeležavanja dana Fakulteta umetnosti u Nišu, izložba studentskih radova „Mali format 2024”, biće otvorena večeras, 14. oktobra od 18 časova, u Univerzitetskoj biblioteci „Nikola Tesla”, a eksponati će, osim u Biblioteci, biti izloženi i u Multimedijalnoj sali Univerziteta.

Izložba obuhvata preko 150 studenata izlagača i oko 30 profesora i mentora. Niškoj publici biće prikazano preko 250 radova.

Izložba studentskih radova „Mali format” ističe značaj tehnike crteža i radova koji linijom izlaze u polje proširenih mogućnosti. Uključuje, kako klasične crtačke tehnike, tako i istraživačke eksperimentalne radove malog formata, koji proširuju izražajne mogućnosti crteža na papiru.

Izložba se realizuje u Nišu, sa ciljem nastavka izlagačke prakse i saradnje sa fakultetima/akademijama umetnosti i institucijama kulture, kolegama i studentima. Na poziv za učešće u manifestaciji „Mali format 2024″, odazvali su se: Akademija umetnosti Novi Sad, Fakultet primenjenih umetnosti Beograd, Fakultet likovnih umetnosti Beograd, Fakultet umetnosti Univerziteta u Prištini, sa privremenim sedištem u Zvečanu – Kosovska Mitrovica, Filološko umetnički fakultet Univerziteta u Kragujevcu i domaćin – Fakultet umetnosti u Nišu.

Na otvaranju nastupaju studenti četvrte godine gitare iz klase prof. Bratislava Zlatkovića, Melanija Stanković i Aleksandar Krstić.

U toku trajanja izložbe, predviđeni su i prateći programi: predavanja kolega, umetnika i profesora iz Kragujevca i Novog Sada, kao i vođenje kroz izložbu, u saradnji sa studentima izlagačima.

Izložba će biti otvorena do 25. oktobra 2024. godine, a ulaz je slobodan.

#Kultura

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde