Naslovna Društvo Prvih 50 godina Sportskog centra „ČAIR“

Prvih 50 godina Sportskog centra „ČAIR“

0
Sportski Centar Čair
Sportski Centar Čair foto: Gradski portal 018

Sportski centar „Čair“ danas proslavlja pet decenija od kada su 14.oktobra 1974. godine niškim sportistima uručeni ključevi hale „Čair“.

Tea Tairović
Tea Tairović foto: GP018

Za ovih 50 godina Sportski centar odolevao je mnogim iskušenjima, ali sportski duh nikada nije napuštao ni sportiste, ni radnike, a ni Nišlije koji su u „Čairu“ slavili, pevali radovali se, tugovali, šetali, zaljubljivali se.

Tekvondo Gran pri
Tekvondo Gran pri foto: GP018

Pod čairskim reflektorima videli smo mnogo puta kako istoriju pišu pobednici. Porazi su bili samo nove lekcije. Bodrili smo velikog Novaka Đokovića, pevali sa Lepom Brenom, a za koncerte i sportske događaje uvek se tražila karta više…

Novak Đoković
foto: Novak Đoković

Na čairskim bazenima strpljivi nastavnici učili su našu decu kako da plivaju u vodi, ali i u životu.

Sportski centar Čair
Sportski centar Čair

Oni koji su ostavili deo svog života u SC “Čair” su svakako rukovodioci ove ustanove. Neki od njih na žalost nisu više sa nama, ali čuvamo ih od zaborava. Prvi direktor ove ustanove bio je Božidar Stanković, zatim Miodrag Kostadinović, Nebojša Vlajković, Petar Prelević, Dragan Paunković, Bratislav Ignjatović, Dragan Perić.

Branka Aranđelović
Branka Aranđelović foto: GP018

Danas je na čelu “Čaira” prvi put u njegovoj istoriji jedna dama. Žena koja stvara velike borce, svim srcem čvrsto stoji uz radnike, sportiste, građane. Bila je reprezentativka Srbije u karateu i državna prvakinja, a sada direktorka ove ustanove Branku Aranđelović.

#Sport

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde