Naslovna Niš Formirana Komisija za izbor direktora javnih preduzeća. Opozicija protiv, zbog nedostatka biografija...

Formirana Komisija za izbor direktora javnih preduzeća. Opozicija protiv, zbog nedostatka biografija članova

0
Odbor za imenovanje
Odbor za imenovanje foto: GP018

Sednica Odbora za imenovanje održana je rano ujutro, jer je morala biti održana 24 časa pre sednice Skupštine, koja počinje sutra u 9 sati. Izglasano je formiranje Komisije za izbor direktora javnih preduzeća, a opozicija je glasala protiv, jer, kako kažu, nisu dobili biografiju predloženih članova te komisije.

Predsednik Odbora za imenovanje i odbornik u Skupštini, dr Milan Lazarević (SNS), izrazio je zadovoljstvo zbog uspešnog usvajanja ključnih tačaka.

dr Milan Lazarević
dr Milan Lazarević foto: GP018

„Što se tiče konstruktivnih predloga i kritika opozicije, naravno, svi smo kolege, prihvatili smo to. U jednom demokratskom duhu, završeno je zasedanje Odbora za imenovanje. Sve tačke su detaljno pregledane i mi smo ovom našom sednicom stvorili uslove da i određena preduzeća, kao i obrazovne ustanove u gradu Nišu funkcionišu bez problema”, naveo je Lazarević.

On je naveo da je sve spremno za sutrašnju sednicu Skupštine grada Niša, na kojoj će odbornici glasati o predloženim imenovanjima.

Odbornica Ana Eraković ističe da je sednica morala da bude zakazana pet dana pre održavanja.

Ana Eraković
Ana Eraković foto: GP018

„Dobili smo obrazloženje da sednica mora da se održi 24 časa pre sednice Skupštine, što nije problem, ali je problem kada je sazvana sednica Odbora. Generalno gledano i dnevni red je bio obiman, bilo je šest tačaka, sa podtačkama oko 28 do 30 tačaka”, navela je odbornica koalicije „Biramo Niš”.

Opozicija je izrazila nezadovoljstvo zbog formiranja Komisije za izbor direktora, jer nisu predstavljene detaljne biografije kandidata, što je bio jedan od razloga zbog kojih su glasali protiv ovog predloga.

„Formiranje Komisije se našlo u dopuni dnevnog reda. Znamo da postoje pet članova, imamo imena, ali bez biografija, tako da je opozicija sada bila protiv formiranja te komisije. Da smo dobili potpuni dnevni red, sa potpunom dokumentacijom, drugačije bismo se izjašnjavali i diskutovali”, dodala je Eraković.

Komisijom će predsedavati Tihomir Krstić, a članovi su Irena Stolić, Milica Ristić Srbić, Mladen Krstić i Aleksandra Mitrović.

Komisije za izbor direktora
Komisije za izbor direktora foto: GP018

Na današnjoj sednici imenovani su i članovi Upravnih odbora javnih preduzeća, ali članovi školskih odbora.

#Politika

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde