Naslovna Društvo Nedelja čarolije, radosti i zabave: Počela Dečija nedelja u Nišu

Nedelja čarolije, radosti i zabave: Počela Dečija nedelja u Nišu

0
Dečija nedelja u Nišu
Dečija nedelja u Nišu foto: GP018

Prvi oktobarski dani donose nam najveseliju nedelju u godini – Dečiju nedelju. Vreme je da se mališani oslobode, mašti daju krila, i zajedno otkriju svet pun igre, znanja i ljubavi. U ovoj nedelji, koja slavi dečiju kreativnost i talenat, centar Niša preplavljen je smehom i radošću dece.

Danas je svečano otvorena manifestacija Dečija nedelja na Trgu kralja Milana u Nišu. program ove manifestacije trajaće do nedelje i održavaće se u dva termina, do 12 do 14 i od 17 do 19 časova.

Marija Cvetković
Marija Cvetković foto: GP018

„Cilj je da među decom širimo ljubav i toleranciju, to je i ljubav ove Dečije nedelje – „Ja sam dete, imam plan – tolerancija i ljubav za svaki dan”. Želimo da podsetimo na poruke koje nam deca stalno šalju, u svrhu toga imaćemo ovde i tribine koje se tiču dece. Želimo da Grad svojim mališanima daruje mnogo programa i sadržaja i to će se nastaviti i naredne godine”, navela je Marija Cvetković, organizator programa iz Dečijeg kulturno-rekreativnog centra.

Ona najavljuje šarenolik i lepo program. Mališani će moći da se zabavljaju u obrnutoj sobi za fotografisanje, da crtaju, biće održane i sportske radionice uz pomoć SC „Čair”. Takođe, učestovaće i skoro sve ustanove kulture u gradu, ali i Policijska uprava.

Priređen je i program na bini. Mališane će zabavljati mađioničari, ali i vršnjaci koji će ovu nedelju ulepšati svojim talentima, pevanjem i igranjem.

Anđela Panić i Senka Ševo
Anđela Panić i Senka Ševo foto: GP018

Upravo Anđela Panić i Senka Ševo, bave se plesom u plesnom klubu „Boom 018” tri, odnosno osam godina. One će izvesti solo koreografije i ističu da je bitno da se bave sportom ili plesom, kako bi bili u dobroj kondiciji i kako bi imali snagu

Manifestaciju je otvorio gradonačelnik Niša Dragoslav Pavlović.

Dragoslav Pavlović
Dragoslav Pavlović foto: GP018

„Draga dečice, želim vam bezbrižnu sutrašnjicu. Poštovani roditelji, želim vam da ove nedelje posebno provedete bar duplo više vremena od onoga što ste planirali sa svojom dečicom, jer je Dečija nedelja, i ubuduće da što više vremena da posvećujete svojoj deci”, poručio je gradonačelnik.

Dečija nedelja u Nišu
Dečija nedelja u Nišu foto: GP018

Organizatori ove manifestacije su Grad Niš i Dečiji kulturno-rekreativni centar.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde