Naslovna Niš Stonoteniseri Železničara, vicešampioni Srbije, pobedom počeli novu sezonu

Stonoteniseri Železničara, vicešampioni Srbije, pobedom počeli novu sezonu

0
Stonoteniseri Železničara
Stonoteniseri Železničara foto: GP018

Na otvaranju takmičarske sezone 2024/25 u Super ligi Srbije u stonom tenisu, aktuelni vicešampion države i najbolji sportski kolektiv Grada Niša u 2024.godini, Stonoteniski „Železničar“, zabeležio je važnu pobedu.

U derbiju kola, niški klubi bio je bolji od višestrukog prvaka Srbije, neugodne i jake ekipe „Radničkog“ iz Beočina.

Nošena podrškom i navijanjem brojnih obožavalaca, niška „lokomotiva“ savladala je goste rezultatom 4-2 i upisala prva tri boda, posle tri časa i 15 minuta igre.

Dve pobede ostvario je Francisko Sanči, kao i izvrsni reprezentativac Bugarske Vladimir Petkov Gosti su bolji bili u dublu (3-1, Crepulja/Petkov M. – Sanči/Petkov), a u singlu Peto Žolt je bio bolji od Miloša Milenkovića rezultatom 3-1.

„Iako oba tima nisu igrala u najjačim sastavima, „Želja“ je još jednom, uz dobru igru i formu, pobedom istakao i u ovoj sezoni kandidaturu za najviši plasman“, kažu iz ovog kluba.

Pored muškaraca, i dame su krenule sa Super ligom, pa se u 1. kolu „Josip Kolumbo“ sastao sa novim superligašem, ekipom „Sparka“ iz Beograda. Nakon pet mečeva Nišlijke su bile bolje, i rezultatom 4-1 savladale svoje protivnice.

Sledećeg vikenda na programu su tzv. vezana kola, gde se „Želja“ u subotu i nedelju sastaje sa ekipom „Vojvodine“ u Novom Sadu i „Spartakom“ Subotica u Nišu, dok će „Josip Kolumbo“ ugostiti TSC iz Bačke Topole, a gostovati ekipi „Vršca“.

#Sport

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde