Naslovna Uncategorized Centrala Fest – Jedinstveni festival kreativaca i stvaralaca, od 4. do 6....

Centrala Fest – Jedinstveni festival kreativaca i stvaralaca, od 4. do 6. oktobra u Nišu

0
Centrala Fest
Centrala Fest

Od 4. do 6. oktobra Nišlije će imati priliku da besplatno posete niz događaja koji na jednom mestu slave umetnost, kreativnost i tehničku scenu grada, pod okriljem – Centrala Festa.

Organizatori su Centrala Hub, coworking prostor, event centar i zajednica kreativaca, i ArTech pokret, čija je misija osnaživanje kreativne i tehničke scene Niša.

Festival će se održati u prostoru Centrala Haba, koji ovom prilikom premijerno otvara svoja vrata i obeležava početak rada, u jednoj od najstarijih zgrada u Nišu, na adresi Kraljevića Marka 23. Deo programa održaće se i u prelepom ambijentu autentičnog dvorišta.

Centrala Fest će trajati od 4. do 6. oktobra, a program je podeljen u 3 dana:

1. Dan biće namenjen IT stručnjacima i startap kompanijama. Svoje iskustvo sa niškom IT scenom podeliće Nišlija Miša Živić, osnivač i direktor kompanije Leanpay, koja je pre samo mesec dana zabeležila neverovatan uspeh obezbeđivanjem investicije, u iznosu od 10 miliona eura. Pored Miše, svoje znanje o izazovima inženjeringa u zdravstvenoj industriji podeliće i Stefan Mršić, Senior direktor inženjeringa jedne od naših najpoznatijih IT korporacija, HTEC. Zainteresovani učesnici prijavu mogu pronaći na linku.

2. Dan biće posebno interesantan zato što će se tada dešavati Urban bazar – kreativni market pod otvorenim nebom. Posetioci će imati priliku da upoznaju i kupe proizvode lokalnih umetnika, dizajnera i malih proizvođača. Deo programa su i setovi beogradskih DJ-eva (Iva Arifaj i NMNJ), kao i degustacija hrane i pića. Svi zainteresovani izlagači se mogu prijaviti putem prijave.

3. Dan posvećen je umetnosti i prirodi. Poznati narodni travar, kulturolog i novinar, Momčilo Antonijević, podeliće svoje znanje o melemima, tinkturama i eliksirima od lekovitog bilja (prijava). Drugi deo programa posvećen je umetnosti. Niški umetnik, Eško Kurtić, sprovešće radionicu crtanja murala (prijava), a takođe se očekuje i otvaranje izložbe slikarke Aleksandre Đorđević pod nazivom “Dopadljive metafizičke tragedije”.

Svi sadržaji su besplatni. Pokretači Centrala Festa najavljuju da je ovo samo početak niza događaja koje će sprovesti u cilju promocije lokalnih talenata, razmene iskustava, edukacije i osnaživanja lokalne zajednice. Ne propustite ovaj jedinstveni festival, vidimo se od 4. do 6. oktobra.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde