Naslovna Društvo Sutra završetak rekonstrukcije tvrđavskog mosta, gradonačelnik kaže da je u pitanju redovno...

Sutra završetak rekonstrukcije tvrđavskog mosta, gradonačelnik kaže da je u pitanju redovno održavanje

0
Tvrđavski most
Tvrđavski most foto: GP018

Ponovo se vrše radovi na rekonstrukciji mosta ispred Niške tvrđave. Cena radova je skoro pet miliona, a radovi će biti završeni sutra, naveo je gradonačelnik Niša. On je takođe naveo da se ne radi o rekonstrukciji, već o redovnom održavanju.

Podsetimo, tvrđavski most je rekonstruisan i pre tri godine, a radovi su trajali skoro godinu i po dana, dok je ta rekonstrukcija koštala oko 60 miliona dinara.

Dragoslav Pavlović
Dragoslav Pavlović foto: GP018

„Ne radi se o rekonstrukciji mosta, radi se o izradi nove dilatacije mosta, radi se o izlivanju gumenim odlivaka, koji služe kao dilatacija mosta. Most se kreće, širi i skuplja i iz tog razloga je potrebno raditi novi dilataciju mosta. Ne radi se o rekonstrukciji mosta, već o dilataciji, što su poslovi koji traju manje od nedelju dana. Mislim da bi trebalo da se završe tokom sutrašnjeg dana, tačnije u petak“, poručio je Dragoslav Pavlović, gradonačelnik Niša.

Na tenderu Direkcije za izgradnju su taj posao pre nekoliko meseci dobile firme Tri omega inženjering i ABL-system iz Beograda.

Pavlović je dodao da je dilatacija već zamenjena na mostu u ulici Vojvode Mišića kod „Delte“, a treba da se radi na Vrežinskom mostu kod „Lidla“. Zaključio je da je u pitanju redovno tekuće održavanje.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde