Naslovna Niš SNS sa Ruskom strankom proslavila pobedu. Ruska stranka: Nismo tražili ništa zauzvrat

SNS sa Ruskom strankom proslavila pobedu. Ruska stranka: Nismo tražili ništa zauzvrat

0
Press Gradski Odbor SNS-a Niš
Press Gradski Odbor SNS-a Niš foto: GP018

Prema podacima Gradske izborne komisije Niš koalicija oko SNS-a „Aleksandar Vučić – Niš sutra“ ima 44,31 odsto glasova što donosi 30 mandata. Tihomir Perić iz Ruske stranke se očekivano priklonio vladajućoj koaliciji, što će im omogućiti većinu u niškoj Skupštini koja broji 61 odbornika.

Ovo je preokret u odnosu na konačnu projekciju CeSID-a na 100 odsto obrađenih glasova, gde je koalicija „Aleksandar Vučić – Niš sutra“ imala 29 mandata, što nije bilo dovoljno za većinu, čak ni sa Ruskom strankom.

Tihomir Perić, koji je bio teg na vagi na niškim izborima, na konferenciji SNS-a, na kojoj su objavili pobedu, izjavio je da ništa nije tražio zauzvrat, već se priklonio ovoj koaliciji, jer je ona njemu najbliža. U to ime, zajedno su održali konferenciju, na kojoj su uz šampanjac proslavili pobedu.

Tihomir Perić
Tihomir Perić foto: GP018

„U toj stranci vidim nacionalni potencijal, kome ja pripadam ceo svoj život, a ne samo dok se bavim politikom. Niti sam tražio nešto, niti su mi nudili. Ne znam šta će da bude, nisam radio tako nešto“, rekao je Perić.

Kaže da nije imao dileme kome da se prikloni, jer dugo poznaje kandidata za gradonačelnika ispred SNS-a Dragoslava Dale Pavlovića.

Dragoslava Dale Pavlovića
Dragoslava Dale Pavlovića foto: GP018

„Nisam imao mnogo dilema. U kampanji sam govorio da mogu sa svima da razgovaram. Pošto je bila dilema koja stranka koliko ima glasova, zato sam ja danas čekao prave rezultate. Prvo me je zvao budući gradonačelnik Dale Pavlović, koga izuzetno cenim i on je bio prekretnica da se odlučim za tu opciju“, dodao je Perić.

Predvodnik liste „Aleksandar Vučić – Niš sutra“ Dragoslav Pavlović je rekao da su se pokazali kao pravi i odgovorni učesnik u izbornoj kampanji i da je ovo pobeda demokratije.

„Mi smo široka koalicija patriotskih snaga i kao ozbiljna politička grupacija nismo želeli da se izjašnjavamo pre zvaničnih rezultata. Sačekali smo gradsku izbornu komisiju da se donese zvanične rezultate i sada sa sigurnošću možemo da kažemo da imamo 30 mandata u gradskoj skupštini. Osuđujemo sve ono što se događalo u prethodnih nekoliko sati, a čuli ste razne spinove, kako će biti 29 mandata ili neće biti dovoljno mandata“, rekao je Dragoslav Dale Pavlović.

Grupa građana „Dr Dragan Milić je osvojila 16 mandata, „Biramo Niš“ 10, „Dr Savo Manojlović – I ja sam Niš“ i „Ujedinjeni – Nada za Niš“ po dva, dok je Ruska stranka dobila jedan.

#Politika 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde