Naslovna Niš Na spisku za EP dvojica Nišlija. Radonjić neće da igra dok je...

Na spisku za EP dvojica Nišlija. Radonjić neće da igra dok je Piksi selektor

0
SERBIA 2024
SERBIA 2024 foto: FSS

Danas je selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi objavio konačni spisak igrača na koje računa za predstojeće Evropsko prvenstvo u Nemačkoj. Na tom spisku očekivano nema Nemanje Radonjića, ali s druge strane, na spisku su dvojica Nišlija, Ivan Ilić i Andrija Živković.

Dragan Stojković Piksi
Dragan Stojković Piksi foto: FSS

Skromna minutaža i razočaravajuće partije u kontinuitetu otpisali su Nemanju Radonjića, koji se nije izborio za svoje mesto u timu „Majorke“. On se takođe i odrekao reprezentacije dok je Stojković na mestu selektora.

Krilni napadač „Torina“ koji je ovu polusezonu igrao na pozajmici u „Majorki“ našao se na širem spisku selektora Dragana Stojkovića, ali je odlučio da više neće igrati za nacionalni tim dok ga sa klupe vodi popularni Piksi, nezadovoljan svojim statusom.

Radonjić nije bio pozivan za reprezentativne akcije u martu, ali je sada bio među kandidatima za Euro. Ipak odlučio je da samog sebe otpiše očigledno na duži vremenski period jer će Stojković biti selektor do 2026. godine.

Nemanja je do sada odigrao 44 utakmice za Srbiju i postigao je pet pogodaka. Većinu svojih mečeva, od kada je Stojković selektor, počinjao je sa klupe.

Ipak, na spisku selektora iz Pasi Poljane su Nišlije Ivan Ilić, koji je kao i Radonjić član „Torina“, i Andrija Živković, koji igra sezonu iz snova i koji je najzaslužniji za titulu PAOK-a u grčkom prvenstvu.

Početak priprema je zakazan za 1. jun, a Evropsko prvenstvo se održava od 14. juna do 14. jula u Nemačkoj.

Naša reprezentacija svoj prvi meč na Prvenstvu igra 16. juna protiv Engleske u Gelzenkirhenu.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde