Naslovna Društvo Ministarka poljoprivrede obećala pomoć proizvođačima višnje iz Merošine

Ministarka poljoprivrede obećala pomoć proizvođačima višnje iz Merošine

0
Ministarka poljoprivrede i predsednik opštine Merošina foto: Opština Merošina

Ministarka poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Jelena Tanasković posetila je danas opštinu Merošina i razgovarala sa proizvođačima višnje obzirom da uskoro kreće berba.

Jednočasovni sastanak održan je u prisustvu funkcionera opštine i višnjara koji su otvoreno razgovarali sa ministarkom i predočili svoje probleme u vezi sa cenom višnje, otkupom, prerađivačkim kapacitetima ali i pohvalili subvencije države za poljoprivrednike.

Ministarka Tanasković pokazala je veliko interesovanje za pomoć primarnim proizvođačima višnje sa teritorije opštine Merošina što se ogleda i u održanom sastanku sa novim vlasnikom „Voćara“ na kojem je bilo reči o ponovnom aktiviranju ove hladnjače.

Predsednik opštine Merošina Saša Jovanović izrazio je ogromnu zahvalnost ministarki na interesovanju i pomoći poljoprivrednim proizvođačima opštine Merošina.

Da podsetimo, na nedavnoj manifestaciji Dani višnje, predstavnici opštine su pokušali da postignu dogovor sa hladnjačarima. Poseta ministarke je prema njihovim rečima, samo logičan nastavak pregovora predstavnika opštine sa nadležnima.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde